Agneta Chong

lugnet i fokus

Lär känna Agneta Chong, mäklare och teamledare på Erik Olssons nyöppnade kontor på Regementsgatan i Malmö.

Du är en otroligt framgångsrik mäklare, berätta lite om din karriär!
Ja, jag älskar verkligen mitt yrke och stormtrivs som fastighetsmäklare. Jag har varit mäklare sedan 2007 och sedan dess har jag hunnit bli ”Årets Mäklare” två gånger på konkurrerande firmor. Det har verkligen varit lärorikt och gett mig väldigt mycket erfarenhet inom branschen. Det krävs att man gör det där lilla extra, att man inte ger upp och att man har drivkraften att vilja lyckas. Det finns inga genvägar, men det underlättar så klart om man tycker att sitt jobb är roligt!

Agneta Chong

Hur kommer det sig att du idag är här på Erik Olsson?
Jag tycker att vårt koncept är det bästa på marknaden och det märks verkligen på våra kunder att de är nöjda med oss. Det är otroligt givande att få vara med och skapa den bästa arbetsplatsen och kunna påverka hur det är vi vill ha det, sett både utifrån mäklarnas perspektiv men också från kundernas, givetvis. Att vi har de bästa mäklarna är också ett stort plus. Sedan märks det även på mina kollegor att de trivs på jobbet, vilket ju är det bästa betyget.

Du är teamledare, vad menas med det?
Att vara teamledare innebär att jag ansvarar för mina mäklare här på nya Malmökontoret på Regementsgatan. Jag coachar och driver dem för att de ska bli ännu bättre, ha nöjda kunder och öka sin omsättning. Jag älskar att se människor nå sina mål och det ligger mig varmt om hjärtat att få peppa och dela med mig av mina säljerfarenheter. Mitt mål är att vi ska fortsätta vara bäst och för att nå det krävs ett otroligt hårt arbete då våra konkurrenter ständigt ligger tätt bakom oss. Men jag älskar konkurrens, det innebär att vi hela tiden måste fortsätta utvecklas och bli ännu bättre. Att vara teamledare blev naturligt då jag kände att jag ville ta nästa steg i min karriär. Jag älskar kombinationen att leverera en hög kvalitet med nöjda kunder samtidigt som jag drivs av säljkulturen, att omsätta mycket. Att leverera höga slutpriser till säljarna och slå rekord, det är en underbar känsla!

Agneta Chong

Det nya Malmökontoret är vi alla nyfikna på, berätta mer!
Vårt nyöppnade kontor ligger på Regementsgatan 15 i Malmö och vi invigde det den 26 maj 2016. Det är ett modernt kontor, sobert inrett i vackra färger. Våra mötesrum har olika karaktär och hela lokalen känns hemtrevlig. Färgerna får ta plats samtidigt som det är en skön harmoni. Här trivs vi fantastiskt bra och idag sitter vi tio mäklare och två säljstödskoordinatorer. Jag skulle våga påstå att det är ett av Malmös finaste mäklarkontor! Här är stämningen alltid på topp och vi har lyckats skapat ett kontor med fokus på sälj samtidigt som det är mycket skratt. Läget är bra med många trevliga lunchställen i närheten, bland annat Gastronomi & Harmoni som har väldigt bra lunch med lokala råvaror som skånskt kött. Deras bröd bakat med ekologiskt mjöl är nog det godaste bröd jag ätit. Om jag vill vara nyttig så brukar jag gå till Mix&Eat då jag kan blanda en egen fitnessallad eller ta en ingefärsshot.

Berätta lite om ditt fokusområde.
Mitt fokusområde är Lugnet, Gågatan och kvarteren runt Triangeln. Det har blivit så fint där med alla nya restauranger. Citytunneln lyfte verkligen området och underlättade smidigheten för pendlarna. Min favoritrestaurang i området heter Nois på Friisgatan och de serverar väldigt god vietnamesisk streetfood. Just asiatisk mat är jag väldigt svag för och ja, det sitter kanske i mina rötter (skrattar). Jag är inte så bra på matlagning men det är ett mål i livet att kunna lära mig att laga mer vietnamesisk mat. Den där kombinationen av det sura i limen och fisksåsen till det marinerade köttet med koriander och risnudlarna... Jag kan äta det varje dag utan att tröttna.

Vad gör du när du inte förmedlar framtida drömboenden till dina kunder?
På min fritid händer det att jag befinner mig på tennisbanan eller så umgås jag med familj och vänner. Jag har precis blivit gudmor och kommer att spendera mycket tid med min fina, lilla guddotter. Det känns dock inte som att man har så mycket fritid i detta yrke men det gör att jag uppskattar varje ledig tid mer. Jag kan bli lite rastlös av att vara ledig för mycket. Det måste vara en yrkesskada (skrattar).

Vad är ett drömboende för dig?
Det finns faktiskt många drömboenden i mitt tycke. Jag tycker om arkitektur och kan uppskatta varje tid och epok. Om jag ska välja så är ett riktigt drömboende en klassisk sekelskifteslägenhet med generös takhöjd, stuckaturer, höga fönster, fiskbensparkettgolv, kakelugn och spegeldörrar. Gärna här i centrala Malmö. Jag förmedlade faktiskt precis en sådan lägenhet för en vecka sedan och den var helt fantastisk!  

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Agnetas kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen