Julens inredningstrender

Julen börjar närma sig och många har säkert redan börjat julpynta i hemmen. För den som vill ha koll på de senaste trenderna har trendexperten Stefan Nilsson tagit fram en spaning åt våra läsare.

"Det lackar mot jul. Äntligen. Julen har blivit min favorithögtid på året. Påsk, midsommar och kräftskiva i all ära, men det är på julen vi får bli lite tokiga. Över tid har julen förändrats och vi har gått från strikta regler och traditioner till en säsong som tillåter mycket mer variation. Ta bara detta med att glöggen ändrar smak varje år, och något år smakar det faktiskt ”Japan”. Eller skumtomtar som smakar blåbär eller sill som smakar te, och så vidare. Och jag älskar detta. För mig som trendspanare blir julen ett sätt att läsa av vad vi tycker är så pass viktigt att vi vill ha det som julkula i granen. Under några veckor varje år får vi släppa allt korrekthet och pyssla och pynta med en helt annan smakpalett. Här kommer mina tre största trender för julen 2020."

Färgglada och lustiga julkulor är populärt i år. Julkulorna är från Åhléns. Foto:Åhléns

1. Lifestyle

Mer än någonsin fylls vår jul med våra intressen och hobbies. Om du verkligen gillar yoga kommer du skaffa en tomte som gör ställningen ”trädet”. Eller om du gillar att baka kommer du ha hängen med bröd, eller brödkavel eller annat som passar det intresset. Samma sak gäller om du gillar att resa. Då kommer du kanske samla julkulor med olika resedestinationer. Humor är viktigt. Varför inte en julkula som det står ”wow” på? Färgskalan blir mer optimistisk med smaragdgrönt, rosa, rött, majsgult, musgrått, molnvitt, orange och himmelsblått.

2. Hållbart

Visst kan julen upplevas som en period med massor av slit och släng, men det finns en hel del spännande och bra miljövänliga produkter. Produkter som är återvunna eller gjorda i spännande nya material. Trendiga material som kork, bark, juteväv, gräs och trä. Allt i en naturlig känsla, inte konstlat, kanske lite trasigt och skevt. Man ska älska naturen. Här finns också gammalt hantverk som t.ex. att fläta näver. Bland dekorationerna ser man ekollon, blad och varför inte riktig torkad frukt. Färgskalan drar åt lila, kanelbrunt, terrakotta, mossgrönt och varma grå toner.

2020 satsar vi på mycket guld i julpyntet. Guldstjärnan är från Hemtex. Foto: Hemtex

3. Guld

Nästan varje jul är det en färg som sticker ut lite extra mycket. I år kan vi konstatera att det är massor av guld. 2020 är en ny guldålder. Det är guld på julkulor så klart, men även sprayade växter och så klart en massa ljusstakar. Festligt, elegant och historiska referenser.

Glöm inte att signa upp dig för Trendstefans årliga trendföreläsning i början på 2021. Få koll på lifestyle, drömmar, mat och kulörer för de kommande två åren. Presentationen sker både fysiskt och digitalt. www.storatrenddagen.se.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen