Personligare styling av bostaden

Många som ska sälja sin bostad funderar över vilken typ av homestyling som går hem hos så många som möjligt. Vi låter Johanna Almgren, inredningsstylist samt Frida Klaesson, mäklare på Erik Olsson dela med sig av sina expertråd.

Så stylar du bostaden mer personligt

Den personliga inredningen får ta plats

Homestyling handlar ofta om att neutralisera en bostad för att passa så många spekulanter som möjligt i tycke och smak. I många år har homestyling handlat om att avpersonifiera, vilket har lett till att många upplevt stylingarna som upprepande och ointressanta. Nu tycker vi oss se en trend där en mer personlig styling får ta plats. Ledande inredningsmagasin som Elle DecorationResidence och Femina  har redan fångat upp trenden tack vare våra experter inom inredning och mäkleri.

– Jag tycker mig nu se en trend där både säljare och köpare, men även vi stylister, allt mer uppskattar när stylingen anpassas efter den aktuella bostaden. Vi försöker fortfarande att styla mot en stor målgrupp, men väljer att behålla lite personlighet i bostaden. Utan att för den delen göra bostaden privat. En svår, men viktig balansgång, förklarar stylisten Johanna Almgren.

Personliga styling får ta plats

För ett par år sedan hade troligen de flesta stylister rekommenderat att måla en hall vit istället för att bevara en blommig tapet. En sådan åtgärd kan fortfarande vara aktuell, men inte helt självklar, enligt Johanna.

– I en vacker 20-talslägenhet hade jag med stor sannolikhet inte rekommenderat att måla den blommiga tapeten vit. Det beror på att det idag finns en mycket större efterfrågan efter det genuina, både vad gäller själva bostaden men också dess inredning. Många av oss vill ha hem med charm och karaktär, svarar Johanna.

Efterfrågan på genuin inredning

Inred bostaden med naturmaterial

Det är populärt att inreda med naturmaterial som linne, sten och trä. Många väljer att måla sitt hem i olika nyanser av beige, vilket passar flera typer av bostäder och ger ett neutralt intryck.

– En beige linneklädsel på en soffa, en snygg skulptur i sten och ett gediget soffbord i trä är exempelvis en trendig kombination just nu. Materialen är enkla, men genuina. Växter har alltid varit viktigt när det kommer till styling. Ett sparsamt inrett rum får genast en mycket mer inbjudande känsla med hjälp av bara en stor grön golvväxt. 

Inred med naturmaterial

Växter spelar en viktig roll i homestyling

Växter tillsammans med textilier brukar vara det som många stylister förespråkar, speciellt i nyproducerade bostäder för att på ett enkelt sätt skapa en varmare känsla. Stylingens stil och uttryck kan i övrigt variera mycket då det är bostaden som får sätta tonen.

– Auktionsfyndade möbler och inredning är också mycket populärt nu. Det ger karaktär åt hemmet och bidrar till det hållbarhetstänk som vi människor i allmänhet tycker är allt mer viktigt, säger Johanna.

Växter spelar en viktig roll i homestyling

En grundläggande guide i homestyling 

Läs våra homestylingtips för bostaden inför fotografering och visning här.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen