Så målar du om köksluckorna

Många drömmer om ett helt nytt kök men det kan kosta tusentals kronor. Men med hjälp av ny färg kan du göra stor skillnad på ditt befintliga kök.

Med hjälp av tips från Flügger får du här ny inspiration.

I samband med en flytt kan det vara så att köket i det nya huset inte riktigt är din stil, fast det egentligen inte är något fel på köket i sig. Istället för att byta ut allt, tänk på klimat och plånbok och förändra med ny färg och nya handtag på köksluckorna. Även för dig som har bott länge i bostaden är det värt att uppdatera köket med ny färg då det kan höja värdet på hemmet inför en framtida bostadsförsäljning.

Så går du till väga – steg för steg

Rengör ytorna

Börja med att rengöra alla ytor noggrant. Tvätta först med rent varmt vatten och torka sedan av med en mikrofiberduk. Ett tips är att slipa luckorna när de är våta med en slipsvamp för att få till en grundligare rengöring, mattare yta och för att undvika damm.

Slipa luckorna

Därefter är det dags att slipa alla luckor med sandpapper till dess att ytan är så matt att färgen fäster. För dig som slipat med slipsvamp behöver inte göra detta steg.

Detaljer

Nästa steg är det att fylla igen frästa spår i luckorna. För dig som inte ska göra detta, du kan torka av luckan med en fuktig trasa och låta torka direkt.

Målning

Börja med att måla luckorna med en Fix Primer eller High Finish 5, det gör att färgen fäster bättre. Måla därefter luckorna i valfri kulör. Tack vare nya kulörer, renovering av luckor och nya handtag kan du förändra köket mycket och höja värdet på din bostad. Lycka till!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen