Fem tips kring färgsättning

För dig som planerar att sälja bostaden kan det vara värt att lägga lite tid och kärlek på att få till vackra väggar i hemmet. Det räcker nämligen inte att bara lyckas med ett rum, det är lika viktigt att alla kulörer samspelar i de olika rummen.

I samarbete med Flügger ger vi smarta tips om färgsättning som gör att du vågar ta steget till ett mer färgstarkt hem! Och för dig som planerar att bo kvar och vill förnya hemmet är råden lika värdefulla.

  1. Välj rätt kulörer

Först behöver du fundera över vilka rum som hänger ihop i vardagen. Om det öppna köket och vardagsrummet hänger ihop bör du välja två kulörer som samspelar med varandra och inte bara välja kulörer som passar var för sig. En bra matchning är allt för att lyckas!

  1. Vad vill du framhäva?

Nästa steg är att fundera över vilka möbler, konst, inredning, mattor mm som du vill framhäva i hemmet. Till exempel kan en grågrön väggkulör passa bra med detaljer som skiftar åt grönt. Det är viktigt att alltid se vilken underton kulörerna har för att det ska bli bäst resultat.

  1. Undvik skarpa kontraster

Funderar du först på en markant kulör som till exempel svart till trappsteg, möbler eller ledstång, testa gärna en grå nyans istället som inte skapar samma kontrast. En mörkgrå nyans blir lika fin till det ljusa, men behagligare för ögat.

  1. Prova dig fram!

Köp gärna ett par färgprover och måla upp på stora ytor så att du får en känsla för hur färgen kommer att bli. Det blir ofta en helt annan känsla när kulören målas upp på en vägg än när man håller i det lilla färgprovet i handen. Det är viktigt att du har koll på hur färgen beter sig i både dagsljus och i artificiellt ljus.

Fråga din lokala expert

Fråga din färghandlare på Flügger om hjälp när det kommer till glansnivåer och tvättbarhet. De hjälper dig att hitta en lösning som passar bäst till den funktion rummet har.

Vi hoppas att du har fått ny inspiration till ditt nästa måleriprojekt! 

 

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen