Så väljer du rätt kulör till din hall

Hallen är det första visningsbesökare möts av och därför väldigt viktig att skapa ett gott intryck. Planerar du att sälja bostaden är det en god idé att fräscha upp väggarna i hallen med en ny kulör. Planerar du att bo kvar kan det ändå vara värt att lägga lite tid på en ny kulör, hallen är det första dina gäster möts utav och är därför värt att hålla fin. I samarbete med Flügger ger vi tips på vad du bör tänka på.

 

Undvik ton i ton

Ton i ton-effekten gör sig inte lika bra i artificiellt ljus som i ett stort vardagsrum där det flödar in naturligt ljus. För att få rätt effekt krävs det nämligen att rummet är större. Hallen är oftast inte så stor att det går att lyckas.

Välj en färg du gillar

Det finns ofta inga fönster i hallen och därför brukar man rekommendera att måla väggarna i en ljus nyans. Men vit färg trollar inte fram dagsljuset så är du en person som föredrar mer färg på väggarna, välj det även i hallen. 

Välj en tydlig lösning

Har du artificiellt ljus i hallen är det bäst att satsa på en smart lösning som bryter igenom de färgförvrängningar som ofta uppstår i artificiellt ljus.

Provmåla först

För att kunna bilda dig en uppfattning om hur kulören kommer att bli, krävs det att du provmålar i rummet. Låt arbetet därför ta tid och måla ett par färgprov på väggarna innan du bestämmer dig.

Rent och praktiskt

Varje dag utsätts hallen för ett stort slitage. Skor och ytterkläder slängs på golvet eller hängs upp på väggar. Oavsett hur ordningsamt du har det i ditt hem bör du ändå tänka på att välja en färg med en viss slitstyrka. 

 

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen