Välj kulörer på dina snickerier

För att skapa ett harmoniskt hem är det viktigt att samspelet mellan väggar och snickerier fungerar fint tillsammans. Vi har med hjälp av Flügger listat tre olika sätt att skapa en vacker helhet!

 

Neutralt vita

Det absolut vanligaste för alla svenska hem och en säker lösning är att måla snickerierna vita. Fördelen är också att det passar i många typer av hem. Genom att måla alla dörrkarmar, paneler och fönster i vitt så skapar du automatiskt en röd tråd genom hela hemmet. Det öppnar också upp stora möjligheter att måla väggarna i kompletterande färger eftersom det finns en enhetlig grund genom bostaden. Resultatet blir stilrent och du kommer troligtvis inte tröttna.

 

Experimentera med olika kulörer

I en äldre bostad kan du måla karmar, paneler och fönster i samma färg som på väggarna. Det skapar ett lugnt och homogent rum. Det kräver dock ett mer noggrant övervägande av valet av färg som bygger på följande:

Ska du välja en enda genomgående färg eller flera färger i de olika rum? Hur ska du skilja rummen och färgerna åt? Ska fönsterbrädorna målas i samma kulörer som väggar och paneler?

När du har lyckats lösa planen för alla rummen blir resultatet oftast lugnt och estetiskt tilltalande.

Bevara det ursprungliga

Du som vill bevara husets historia väljer troligen denna stil. Du kanske bor i en villa med en gul mursten eller mörkblåa fönsterbrädor eller andra dekorationer i hemmet. Den här stilen kräver lite mer research än de andra för att hitta tillbaka till den ursprungliga färgsättningen. Resultatet blir ett autentiskt hem som känns ombonat.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen