En unik villa på Smögen

Det här är ett anrikt sekelskifteshus på en fantastisk plats mitt på Bohuslänska Smögen! Detta underbara minislott lät den framgångsrike fiskhandlaren C. James Andersson uppföra 1898.Huset har en iögonfallande fasad med fantastisk snickarglädje och med en lång och fin historia. Bara stommen till huset tog tio år att timra för att sedan fraktas med häst och vagn och därefter via segelskuta från Norrland till Smögen.

Den massiva husgrunden är 3 meter hög och gjord av de finaste granitblocken från Smögen. Här har även den anrika porslinsbutiken "Blå Måsen" legat en gång i tiden, där såväl kungligheter som presidenter sägs ha handlat porslin och antikt. Huset har funnits i samma släkt i över 60 år.

Precis vid torget ligger denna villa med fri utsikt, vilket är ovanligt på Smögen där alla hus ligger skärgårdstypiskt tätt inpå varandra. Och med bara drygt två minuters promenad ner till vattnet och bryggan gör läget extra lockande.

I hemmet har man låtit bevara originalkaraktären så långt det är möjligt. Vackra munblåsta fönster, massiva furugolv, glasveranda, representativa rum, tinnar & torn, handmålad takmålning och inte minst de fem imponerande kakelugnarna från Rörstrand 1890.

Huset har flera balkonger och en privat altan på baksidan som ger avkoppling i den annars så myllrande och underbara miljö som bara Smögen har.

Vill du veta mer om villan? Besök denna sida och kontakta vår mäklare David Lundgren.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen