"Jag vill aldrig byta företag. Det känns helt magiskt på det sättet"

Erik Olsson Fastighetsförmedling har utsetts till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work® som årligen genomför världens största medarbetarundersökning. Vår medarbetare och mäklare Elias Oujlouq berättar hur det är att arbeta på Erik Olsson Fastighetsförmedling:

 Grattis Elias! Du jobbar på en av Sveriges bästa arbetsplatser. Hur känns det?
– Det känns fantastiskt! Att få tillbringa sin vardag med ett yrke man älskar, under EO-flaggan som korats till något sådant är ett stabilt kvitto på att jag har valt rätt.

Hur kom det sig att du valde Erik Olsson Fastighetsförmedling som arbetsgivare?
– Jag gick FEI-programmet samtidigt som jag arbetade extra som assistent och receptionist på EO och fick en väldigt bra bild av företaget. EO har bra värderingar, bra kultur och jag kom snabbt in i gänget.

Hur är arbetskulturen på Erik Olsson?
– Både medarbetare och chefer har båda fötterna på jorden på Erik Olsson. Man kan alltid ställa vilka frågor som helst utan att någon dumförklarar en. Cheferna är alltid tillgängliga, det känns aldrig fel att ringa klockan åtta på kvällen om man har något man undrar över. Dessutom är det inga vassa armbågar och ingen hierarki, till och med VD:n kan gå och koka kaffe. Allt det visar på en miljö som är sund enligt mig.

Vad har varit avgörande för att du ska lyckas göra karriär i företaget?
– Det är mycket tack vare mitt team som stöttar mig och bra chefer på EO som har gjort att jag har lyckats. Som mäklare känner man att företaget vill framåt. Ledarna inkluderar oss mäklare i många beslut och stämmer ofta av och frågar om vi tycker att det fungerar bra, lyssnar in alla aspekter och försöker att göra det bästa de kan.

Hur viktigt är teamet för dig?
– Väldigt viktigt, vi hjälper alltid varandra i teamet. Jag är omringad av bra kollegor som tror på mig. Det är viktigt att ha den uppbackningen när man kommer in på möten med nya kunder när det handlar om affärer för miljoner. Man behöver det självförtroendet. Jag vill aldrig byta företag, det känns helt magiskt på det sättet.

Vad har varit det vinnande konceptet personligen för att du ska lyckas?
– Jag har en realistisk bild av yrket i grund och botten. Mycket handlar om att ha rätt inställning. När jag stöter på motgångar reflekterar jag över dem och försöker att hitta en lösning och utvecklas. Jag ser alltid till att få tid för träning, bra mat och god sömn. Det är viktigt att grunden är bra för att hålla långsiktigt. Det är viktigt att älska sitt jobb och tycka att det är roligt!

Tre saker som är viktigast på arbetsplatsen enligt Elias:

1. Bra kollegor och chefer
Det är viktigt med kollegor som stöttar en och ledare som lyssnar.

2. God kommunikation
Man ska kunna säga vad man tycker och det ska gälla från båda hållen. Man kan tycka olika men det ska inte behöva bli en negativ stress för det.

3. Roligt på arbetet
Det är viktigt att ha kul, samtidigt som det ska finnas en seriositet på arbetet. Den balansen tycker jag finns på Erik Olsson.

Tre tips för att lyckas som mäklare, enligt Elias:

1. Jobba hårt och jobba smart.
I stället för att springa på allt som dyker upp som gör att du närmar dig väggen, ta hjälp av andra och ha rätt inställning till mäklaryrket.

2. Våga göra misstag
Man måste våga hoppa i vattnet och lära sig att simma. Jag har aldrig varit rädd för att göra misstag och ser motgångar som ett tillfälle att reflektera och lära sig något.

3. Se till att må bra i grunden
Se över vad i ditt liv som får dig att må bra och försök att behålla det. Om jag själv inte mår bra, kan jag inte få andra att må bra heller.

VILL DU ARBETA PÅ EN AV SVERIGES BÄSTA ARBETSPLATSER?
KONTAKTA VÅR TILLVÄXTCHEF fredrik abrahamsson PÅ 073-347 63 20 ELLER fredrik.abrahamsson@erikolsson.se REDAN IDAG.

 

Tillbaka till toppen