Erik Olsson har utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Vi är stolta över att Mäklarvärlden skriver om att vi är en av Sveriges bästa arbetsplatser. Läs hela artikeln nedan:

Erik Olsson har utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. De rankas som nr 12 på listan över alla typer av företag i landet med över 250 anställda redan första året de är med. De är också enda mäklarbyrån på den topp 15 som presenteras.


Martin Wickström, vd Erik Olsson.
– Det känns naturligtvis fantastiskt bra, alltid kul med bevis på vårt hårda arbete, säger Martin Wickström, vd på Erik Olsson, till Mäklarvärlden.

Utnämningen är gjord av Great Place to Work, ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA som varje år gör konfidentiella medarbetarundersökningar i över 10 000 organisationer världen över. Kvalitetsutmärkelsen Sveriges bästa arbetsplatser baseras på resultaten i dessa undersökningar.

– Det är extremt ovanligt att man gör denna resa så snabbt. De flesta företag vill vara goda arbetsgivare men har inte lika bra förutsättningar på plats för att lyckas. Att bli rankade och att vara med på listan första gången man är med är något GTPW ser väldigt väldigt sällan, säger Emma Stara på Great Place to Work i ett uttalande om Erik Olsson.

Martin Wickström säger att mäklare lever i en prestationsbransch och att de ville delta i GPTW för att få människor att se annat än affärer och pengar.

– Istället försökte vi hitta ett sätt att tävla i, och få fram, de mjuka värdena – också för att se var vi står gentemot andra branscher. Så det var väldigt roligt att vi stod oss så väl redan första året, det brukar ta två-tre år och arbete med konsulter för att komma dit.

Har ni gjort något särskilt för att hamna här?
– Vårt nya sätt att arbeta med partnerskap och franchise som bygger på fler delägare gör att vi får många ledare för medarbetarna och det har visat sig ge resultat att de känner sig sedda om dagarna. Vi har nästan dubblat omsättningen de senaste två åren och det är ett bevis för att vi gjort rätt, men man måste tänka långsiktigt och jobba med ledarskapet för att få folk att stanna, säger Martin Wickström.

Han säger att de har extremt låg personalomsättning nu, att deras medarbetare stannar i genomsnitt nio år på firman.

– Det är länge. Vi har de bästa siffrorna i Skåne med nästan tio år. Så någonstans gör vi saker rätt, våra team jobbar mycket med sina kollegor. Det är viktigt för oss i och med att vi öppnar i fler delar av landet, det ska synas att vi är ett Erik Olsson och inte bara en massa kontor.

När en medarbetare börjar hos dem får hen inte bara en mobil och en dator, utan det finns en plan och en skola för att komma in och kunna hantera arbetet.

– Sedan ska medarbetaren nå sina mål, inte företagets. Vårt jobb är att hjälpa personen att uppnå sin dröm, hur den än ser ut. Vissa är performanceinriktade medan andra föredrar en annan nivå, säger Martin Wickström.

Här kan du läsa Mäklarvärldens artikel.

Tillbaka till toppen