"På Erik Olsson är det högt i tak och korta beslutsvägar”

Erik Olsson Fastighetsförmedling har utsetts till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work® som årligen genomför världens största medarbetarundersökning. En av våra franchisetagare och operativa chef Martin Grusell berättar hur det är att arbeta på Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Grattis Martin! Du jobbar på en av Sveriges bästa arbetsplatser. Hur känns det?
– Det känns oerhört kul, spännande och ärofyllt. Jag blir glad varje dag jag kliver in på kontoret. Trots att vi är stora som företag känns vi som en liten familj. Det är god stämning och vi hjälper varandra.

 

Hur kom det sig att du valde Erik Olsson Fastighetsförmedling som arbetsgivare?
– Efter sju år i en annan bransch sökte jag en roll på Erik Olsson Fastighetsförmedling år 2017. Det var dags för nya utmaningar och det kändes väldigt bra efter intervjun. Det var en spännande roll på ett spännande bolag, och för mig en helt ny bransch!

Hur är arbetskulturen på Erik Olsson?
– Det är alltid nära till skratt på EO, samtidigt som det är hårt arbetande människor här som vill göra ett fantastiskt bra jobb. Det är högt i tak och korta beslutsvägar. Man gör ingen skillnad på en ny mäklare och en VD, alla är lika mycket värda och blir sedda. Många arbetar hårt och har roligt där emellan, som exempelvis att fira på galan, ha en sommarfest eller spela padel tillsammans en morgon. Man ges mycket frihet under ansvar och många har inga fasta arbetstider, det passar mig personligen väldigt bra.

Vad har varit avgörande för att du ska lyckas göra karriär i företaget?
– Att jag har omgett mig med rätt människor och alltid har känt ett förtroende för chefer och kollegor. Jag har alltid trivts och tyckt att det är roligt att gå till jobbet, vilket också är avgörande för att lyckas. Det har alltid funnits olika karriärmöjligheter inom bolaget. Vill man vidare så finns alltid möjligheterna.

Vilka roller har du haft i bolaget?
– Jag började som teamchef och blev därefter regionchef. Nu är jag operativ chef i två franchisebolag och ambitionen är att starta upp fler bolag. Min roll är att se till att alla har rätt förutsättningar för att lyckas med det just dom vill åstadkomma. Jag brukar jämföra mig med en sportchef i ett idrottslag.

Hur viktigt är teamet för dig?
– Det är superviktigt. Utan ett bra team trivs man inte lika bra på sin arbetsplats, och då blir det inte lika bra leverans. Du måste ha roligt när du jobbar och det måste vara rätt atmosfär.

Vad har varit det vinnande konceptet personligen för att du ska lyckas?
– Att jag ser alla individer som jag jobbar med. Det är viktigt att se till deras behov och anpassa sig efter varje individ. Lyckas dom jag jobbar med så lyckas ju i förlängningen jag själv också. Hårt arbete tillsammans med ett bra team och bra trivsel – då kommer framgången av sig själv.

Tre saker som är viktiga på arbetsplatsen, enligt Martin:

Ett bra team
Trivseln
Hårt arbete

Tre tips för att lyckas som ledare, enligt Martin:

Individanpassat ledarskap
Skapa engagemang & tillit
Använd både hjärta & hjärna

 

VILL DU ARBETA PÅ EN AV SVERIGES BÄSTA ARBETSPLATSER?
KONTAKTA VÅR TILLVÄXTCHEF fredrik abrahamsson PÅ 073-347 63 20 ELLER fredrik.abrahamsson@erikolsson.se REDAN IDAG.

 

Tillbaka till toppen