”Vårt team sitter på mycket kompetens”

Joakim Bogeling har mäklat sedan 2013 och har sedan dess klättrat snabbt i karriären här på Erik Olsson Fastighetsförmedling. Efter bara två år blev han partner i bolaget och idag är han franchisetagare och även VD för team Älta, Nacka och Hammarby Sjöstad. Ändå har han lyckats behålla sitt lugna och trygga sätt, vilket verkar vara en av framgångsfaktorerna i hans karriär.

Joakim Bogeling är den typen av personlighet som har vad som krävs för att lyckas. Ett lugnt och tryggt sätt, gedigen kunskap efter åtta år i branschen och ett starkt engagemang. På frågan vad kunderna uppskattar mest svarar han ödmjukt att det är just kunskapen han återkommande får feedback på.
– Jag har kunskap och rutin efter åtta år i företaget och har ställts inför många av frågorna tidigare. Jag vet exakt hur allting fungerar. Därför blir det ofta så att alla kollegorna vänder sig till mig när de behöver hjälp med något.

Att det blev Erik Olsson Fastighetsförmedling för Joakim var tack vare att en kurskamrat rekommenderade honom att testa på att vara visningsvärd för att få känna på yrket. Joakim kom fort in i gänget och fick börja göra mötesbokningar och blev snabbt erbjuden jobb.
– Jag växte in i det orangea helt enkelt, svarar Joakim.

De senaste åren har varit väldigt intensiva för Joakim och han är en av de mäklarna som idag omsätter mest i företaget. Sommaren 2017 hjälpte han Nyproduktion då deras mäklare hade hög belastning. Han fick ta över ett projekt med 380 bostäder i Hammarby Sjöstad och hade sin kollega Theo med i projektet. Vinningen efter avslutat projekt var, förutom att alla bostäderna såldes, även att de hade lyckats skapa en mäklare som ligger i toppen i området Hammarby Sjöstad.
– Theo är nummer ett i Hammarby Sjöstad nu i och med här projektet. Allt har gått väldigt bra tack vare alla synergier inom företaget som har lett till fler affärer, säger Joakim.

Hur kommer din nya roll som franchisetagare och VD påverka dig karriär?
– Det kommer att bli mer fokus på ledarskap och kanske något mindre på mäkleriet. Personalen kräver mycket mer hjälp än vad man kanske visste innan, säger Joakim. 

Beskriv ert team!
– Jag tycker vi sitter på mycket kompetens tack vare ett par delägare som jobbat i branschen minst 40 år sammanslaget. Vi har också nyare mäklare som tillför mycket energi. För att vara långvarig behöver man ha både mycket energi och kunskap. Själv har jag fått en naturlig mentorroll nu när vi har slagit ihop våra partnerbolag. Jag kommer även att fortsätta mäkla i Hammarby Sjöstad och Henriksdal och där mina kunder finns! Svarar Joakim.

Vad har ni för mål framöver?
– När man tittar på Älta och Sjöstaden är vi top of minds hos folket som bor där. Målet är att vi ska få samma marknadsnärvaro i de andra områdena Nacka, Sickla och Kvarnholmen också. Men vårt viktigaste mål är att alla ska trivas och må bra! Det ser jag som det viktigaste just nu, avslutar Joakim vår intervju med. 

Vill du kontakta Joakim Bogeling?
Mobil: 070-481 26 81
Mailadress: joakim.bogeling@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare?
Kontakta vår tillväxtchef Fredrik Abrahamsson redan idag:
Mobil: 073-347 63 20.
Mailadress: fredrik.abrahamsson@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson fastighetsförmedling

Tillbaka till toppen