”Jag drivs av att skapa lyckosamma affärer”

Jörgen Lundgren har 23 års erfarenhet av att mäkla och brinner för kontakten med människor och glädjen i att kunna hjälpa dem på bästa sätt. Det är inte konstigt att han har så många nöjda kunder som värdesätter hans trygga person och all kunskap han besitter.

Jörgen förmedlade 30 stycken bostäder under 2019 och fick för ett par år sedan vandringspriset för Bästa omsättning i region Stockholm. Innan han började som fastighetsmäklare arbetade han 8 år med träning och kostrådgivning. Ambitionen att hjälpa människor att göra bra beslut har alltid legat honom varmt om hjärtat.

20 av 23 år i branschen har Jörgen mäklat i Älta och han kan därför verkligen kalla sig en lokal expert. All erfarenhet och kunskap kring området skapar en stor trygghet hos hans kunder. Att han står med båda fötterna på jorden brukar också uppskattas. Samtidigt har Jörgen ett stort driv att få ihop affärerna. Älta-kontoret har i skrivande stund 60 procent marknadsandelar och säljer mest i området.
– Under alla år jag har jobbat har jag skapat mig matnyttig erfarenhet och jag har varit med om flera konjunktursvängningar under resans gång. Jag är lugn och trygg som person och bra på att bemöta människor i olika situationer. Min drivkraft är att skapa lyckosamma affärer, förklarar Jörgen.

Varför blev det just Erik Olsson Fastighetsförmedling för dig?
– Under flera år har jag blivit kontaktad av andra fastighetsmäklerier, men det var inte förrän jag kontaktades av EO som det blev intressant på riktigt. Jag gillar premiumkänslan hos företaget, att kommunikationen är tydlig med väl genomtänkta produkter. Varumärkesplattformen i sin helhet ligger i bräschen helt enkelt. Man kommer med nya idéer och vågar tänka utanför boxen. Jag gillar också att EO fokuserar på styrkan i detaljerna.

Vad är skillnaden nu när du är franchisetagare?
– Jag har gått från anställd till franchisetagare och är därför med och påverkar min vardag i en större grad idag. Vi är fyra stycken franchisetagare som alla har olika ansvarsområden som vi löpande sköter. Är det större beslut, tar vi dem tillsammans. När vi framöver kommer att börja anställa ytterligare mäklare, ser jag fram emot den mentorsroll som vi franchisetagare kommer att ha. Det är roligt att se andra kollegor växa. Både i sin yrkesroll och som människa.Beskriv ert team!
– Jag själv, Peter och Rebecca som nu tillsammans är franchisetagare samt vår koordinator Caroline har genom åren blivit som en stor familj när vi arbetat tillsammans på Ältakontoret. Vi har skapat en stor tillit och respekt för varandra och har alltid funnits där för varandra. Det har verkligen gjort att vi har lyckats. Vi jobbar bra ihop och har väldigt kul tillsammans. Då blir det en framgång i min värld. Det i kombination med ett starkt driv och viljan att skapa något unikt kommer att göra att vi lyckas. Joakim Bogeling, vår 4:e franchisetagare hade vi inte träffat tidigare, han är en kul och härlig kille och delar våra värderingar. Med hjälp av det EO står för känns det som att det inte kan gå fel. Det kommer att bli en spännande resa!

Vad har ni för mål framöver?
– Förutom att fortsätta vara marknadsledande i Älta, är vårt mål är att bli marknadsledande även i våra andra fokusområden i Nacka och Hammarby Sjöstad. Även att all personal stannar kvar, trivs och har kul. Det tycker vi är viktigt. Viktigare än att sälja en bostad till per år. Lycka leder till framgång! I alla fall betydligt mer ofta än att framgång leder till lycka, avslutar Jörgen vår intervju med.

Vill du kontakta Jörgen Lundgren?
Mobil: 070-749 02 08
E-post: jorgen.lundgren@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare? 
Kontakta vår tillväxtchef Fredrik Abrahamsson redan idag: 
Mob 073-347 63 20. 
Mailadress: fredrik.abrahamsson@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson fastighetsförmedling

Tillbaka till toppen