”Det finns ett hjärta här på Erik Olsson”

Peter Ramani har mäklat i Älta i över tjugo år och hoppas att det blir många fler. Varför det blev just Älta är för att människorna här är lättsamma och trevliga och bryr sig om området och varandra.

Det är nu 20 år sedan Peter började mäkla i Älta, och på den tiden fick han kommentarer av konkurrenterna som till exempel ”Det är en för liten marknad, ni kommer inte att klara er”. Det var ord som istället triggade Peter Ramani att verkligen vilja satsa och bevisa att det gick, och det lyckades han med och väldigt bra dessutom.
– Det finns vacker natur och sjöar i Älta och många som bor här är antingen naturintresserade eller gillar att träna och de allra flesta är mycket trevliga och bryr sig om området de bor i. Till exempel finns det ett stort engagemang här i barn och ungdomar. Dessutom är barnomsorgen en av Stockholms absolut bästa och kommunikationen till stan är bra.

Efter att ha mäklat flera år i andra bolag och även som egen startar Peter och teamet på nytt med Erik Olssons varumärke, något han verkligen tror på. Det som lockade var att Erik Olsson Fastighetsförmedling vågar sticka ut och ligga i framkant gällande nya idéer, en fråga som han själv brinner för och har arbetat aktivt med under lång tid. Att företaget ständigt hittar egna vägar för att lyckas nå ut på marknaden som t.ex. digitala marknadsföringsverktyg som EO Digital kändes också lockande.
– Vi har under lång tid arbetat mycket med hur vi får bäst betalt för de bostäder vi säljer och kommit fram till att trygghet för de inblandade i försäljningsprocessen är det viktigaste för att lyckas. Därför ordnar vi t.ex. specialvisningar där besiktningsmannen är med och går igenom tekniska detaljer om huset och även säljaren är med för att kunna berätta om de mjuka värdena som var närmsta skola ligger och vilka grannarna är, medan vi mäklare talar om de affärsmässiga bitarna såsom tillträden och besiktningsklausuler. Det uppskattas verkligen av spekulanterna som känner sig trygga när de får svar på alla frågor.Idag har Älta-kontoret 60 procent av marknaden i Älta och är ett starkt sammansvetsat team som har blivit som en familj tillsammans. Framgångsfaktorn har varit att de har väldigt kul på arbetet och att laget alltid går före jaget.
– Det ska vara kul att gå till jobbet. Händer det något, ska man veta att det alltid finns någon som ställer upp. Tillit är vårt starkaste ord. Det är roligt om det går bra för laget, inte bara en person.

Vilka fördelar finns med att ni har funnits i Älta så länge och verkligen kan området och marknaden?
– Fördelen är att vi verkligen känner till detaljer om Älta. Vi sitter med i flera råd och träffar regelbundet brandkår, polis, scouterna, affärsidkare med flera. Vi har även nära och bra kontakt och samarbete med de flesta bostadsrättsföreningarna i området. På ett naturligt sätt har vi blivit involverade i väldigt mycket i samhället, vilket är en styrka. Vi gör saker med hjärtat och det har gett ringar på vattnet-effekt. Därför blir vi ofta ett förstahandsval för de som ska sälja sin bostad. Lokalkännedom är väldigt viktigt.

Peter förklarar hur positivt bemött han har blivit av alla på Erik Olsson Fastighetsförmedling och att han känner att ledningen och alla medarbetare verkligen bryr sig om att det ska gå bra för dem.
– Det finns ett väldigt stort engagemang från styrelsen, vilket är något jag uppskattar. De får oss att känna att de verkligen bryr sig om oss. Det kan vara alltifrån att de mailar regelbundet och skriver att det är kul att det går så bra, eller att en medarbetare från huvudkontoret kommer ut och sitter hos oss och arbetar.Nu driver ni i Älta tillsammans med Nacka och Hammarby Sjöstad ett eget bolag. Hur ser ni på framtiden?
– Jag ser väldigt ljust på den. Vi ska skapa den här god lagandan tillsammans med våra nya kollegor. Med hjälp av de verktyg Erik Olsson Fastighetsförmedling erbjuder samt hela personalstyrkan så kommer vi att lyckas väldigt bra. Målet är att ha störst marknadsandel i alla tre delområden och jag tror att vi kommer lyckas inom ett par år!

Vill du kontakta Peter Ramani?
Mobil: 073-155 01 88
Mailadress: peter.ramani@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare? 
Kontakta vår tillväxtchef Fredrik Abrahamsson idag: 
Mob 073-347 63 20. 
Mailadress: fredrik.abrahamsson@erikolsson.se

Tillbaka till toppen