”Det har gått väldigt bra från start”

Rebecca Nowicka är den drivna och engagerade mäklaren som gör allt för att det ska gå bra för hennes kunders bostadsförsäljningar. Att låna ut hela sitt eget bohag inför en visning är bara ett exempel av många. Tillsammans med kollegorna i Älta, Nacka och Hammarby Sjöstad driver de ett franchisebolag till Erik Olsson Fastighetsförmedling med siktet inställt på att bli störst i alla områdena, i Älta har de redan lyckats.

Rebecca Nowicka startade sin karriär som fastighetsmäklare år 2013 efter att ha haft en teknisk bakgrund där hon planerade mobilnät. Rollen som fastighetsmäklare hade lockat länge och kändes intressant och rolig. Efter andra barnet tog hon beslutet att sätta sig i skolbänken igen och börja plugga.
– I och med att jag sadlade om lite senare i livet har jag fått göra en del uppoffringar. Det har gjort att jag har varit väldigt mån om att det ska gå bra och inte gett upp. Andra året omsatte jag tre miljoner så det har gått väldigt bra från start, svarar Rebecca.Rebecca Nowicka är själv bosatt i Älta och vet att områdeskunskap är en viktig faktor för att skapa trygghet hos kunden. Hon får ofta höra av sina kunder att hon har ett starkt engagemang och är tillgänglig. Ett kvitto på att kunderna är nöjda är att hon har många återkommande kunder, får fina kundomdömen samt har slagit flertalet säljrekord.

Berätta hur ditt engagemang i yrket märks?
– Jag är med kunden i alla delar av försäljningsprocessen och engagerar mig otroligt mycket! Jag är väldigt mån om att stylingen blir bra, är alltid själv med och roddar och lånar ibland ut egna saker. Jag tog till exempel med hela mitt hem till en villa jag sålde här i veckan, svarar Rebecca.

Oj, det låter väldigt ambitiöst! Det måste kunderna uppskatta?
– Ja, det verkar så! Framförallt de som har gjort en bostadsaffär tidigare och har en mäklare att jämföra med. Är det första gången så tror man kanske att tjänsten ingår i yrkesrollen, svarar Rebecca.

Anledningen till att det blev just Erik Olsson Fastighetsförmedling för Rebecca och hennes team är för att EO erbjöd en premiumtjänst som gick hand i hand med den de på Älta-kontoret hade arbetet med under lång tid. Att alltid erbjuda kunderna det där lilla extra som skapar en trygghet, som deras specialvisningar där både besiktningsman och säljare är med för att kunna svara på spekulanternas frågor. Där allt handlar om att spekulanterna får så mycket information som möjligt så att de känner sig helt trygga inför ett köp. Ett kvitto på att de har lyckats är att de får högre slutpriser på sina objekt än andra mäklerier i Älta, enligt undersökningar som har gjorts.
– Erik Olsson Fastighetsförmedlings varumärke känns jättefräscht. Man känner att det är ett premium-varumärke med ett stort engagemang från ledningen. Företaget ligger i framkant och apar inte efter andra. Känslan är istället att det är de andra mäklerierna som vill ta efter EO. Dessutom är det finare objektsbeskrivningar, finare hemsida och små detaljer som gör att hela varumärket känns mer premium, svarar Rebecca.Teamet i Älta har jobbat ihop under flera år (under ett annat varumärke) och bildar nu team med Nacka och Hammarby Sjöstad.
– Vi i Älta har arbetat ihop länge och är som en sammansvetsad och gjuten familj. Det är jättekul att få så många fler kollegor nu tillsammans med Nacka och Hammarby Sjöstad. Det är ett glatt gäng med hungriga och kompetenta mäklare! Vi har energi och vi vill. Vi har riktigt kul ihop också. Vi i Älta tillhör det äldre gardet, det är härligt att få med unga friska fläktar också, svarar Rebecca.

Hur känner du inför den nya rollen du får i och med franchise-samarbetet?
– Det är kul att få lära upp nya och ha ett mentorskap för de som inte har jobbat lika länge. Man har mycket att lära från de nya, det är annars lätt att falla in i gamla fotspår. De är nyutexaminerade med inställningen ”Nu kör vi!”. Det smittar av sig på en själv också. Det är kul att alla i ledningen är så nära en själv som mäklare också. De mailar och skriver att det är kul att det går så bra och kommer och hälsar på vårt kontor. De är väldigt måna om oss och det märks, svarar Rebecca.

Vad är ert mål framöver?
– Vi vill växa och ta marknadsandelar i alla områdena. Jag tror verkligen att vi kan ta marknadsandelar i Nacka. Där finns många finare villor där de efterfrågar en premiummäklare. Jag har fått samtal från kunder som önskar få hjälp att sälja i de områdena för att de har de har fastnat för Erik Olsson Fastighetsförmedling som varumärke. Då slussar jag dem vidare till Christoffer Grandin och Carl Sikali som är experter på Nacka-marknaden! Svarar Rebecca.

Vill du kontakta Rebecca Nowicka?
Mobil: 070-749 09 01
Mailadress: rebecca.nowicka@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare?
Kontakta vår tillväxtchef Maths Alvfalk redan idag:
Mobil: 070-772 73 74.
Mailadress: maths.alvfalk@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson fastighetsförmedling

Tillbaka till toppen