”Alla på EO är väldigt kvalitetsorienterade”

Andreas Jeppson har haft en raketkarriär sedan starten 2015. Idag är han franchisetagare på Erik Olsson Fastighetsförmedling och driver kontoret i Hovås, där han även är den mäklare som omsätter mest i teamet. Hur det går ihop med dygnets 24 timmar är svårt att förstå. Nyckeln till hans framgång verkar vara hans enorma driv, viljan att ständigt utveckla sig själv och att ha så kul på jobbet att man aldrig vill gå hem.

Andreas Jeppson befann sig plötsligt vid ett vägskäl efter att ha drivit företag ihop med en vän under flera års tid. Kompanjonen ville flytta till USA och satsa på bolaget, medan Andreas Jeppson ville stanna i Sverige där hans dotter bor. Det slutade med att Andreas sålde av sin del till kompisen och stod på ruta ett.

Han hade tre yrken som han var intresserad av. Helikopterpilot var ett, men han misstänkte att han snabbt skulle tröttna och att behovet i Hovås troligen var max en person. Alternativ två var advokat, men att plugga 12 år lockade inte. Då fanns alternativet att bli mäklare kvar som han hade velat bli i 15 års tid.
 – Först arbetade jag på samma firma som flera av mina vänner, men det kändes inte rätt för mig. Jag fick jobb på en större kedja i stan, men hade hela tiden en plan att sälja bostäder i Hovås där jag själv hade växt upp. Vi har många duktiga konkurrenter, men det kändes som det saknades något.

Därefter startade en process där Andreas Jeppson träffade flera olika mäklerier för att bestämma vilka han skulle arbeta med.
 – Vi träffade representanter för Erik Olsson Fastighetsförmedling och jag kände bara ”F*n vad bra det här var! När vi hade presenterat vårt franchisekoncept tidigare hade alla varit taggade. Med Erik Olsson var det första gången vi blev utmanande, vilket jag tände till mycket på eftersom jag älskar utmaningar. Att välja Erik Olsson Fastighetsförmedling kändes som att hoppa in i en Ferrari där de satte på två jet-motorer!

Nu har du jobbat på EO en tid, hur känner du för bolaget nu?
 – Jag trivs verkligen jättebra. Hela ledningen känns nära, trygga och engagerade. På den stora mäklarkedjan jag arbetade på innan kändes det som att sitta längst bak i biografen och se allt på håll. Här på Erik Olsson är man lyhörd för medarbetarnas nya idéer!

Vad är det kunderna uppskattar mest hos dig som mäklare?
 – Som mäklare är jag personlig, engagerad och driven. Jag sätter press på mig själv, håller vad jag lovar och driver varje affär till sin spets. Om jag inte kan få ut mer av affären, kan troligen inte någon annan mäklare få det heller. Jag hjälper till i alla steg av affären och går ofta utanför min roll som mäklare för att hitta de bästa lösningarna för kunden.  Jag vill erbjuda en helhetslösning för kunden anpassad efter deras behov. Jag har haft kunder som lämnat nyckeln till mig och åkt utomlands och då fixar jag allt med flytt, städning, stylig och renovering. Vi hjälper kunden i alla steg de önskar.

Vad kommer franchisetagandet att göra för din karriär?
 – Att driva eget bolag har varit min ambition hela tiden. Det är väldigt roligt att både mäkla och att driva företag. Det är två helt olika saker och självklart krävs det att man är bra på båda. Det är svårt att coacha de andra mäklarna om man inte själv är mäklare. Utmaningen ligger i att bestämma när man ska dra ner på mäkleriet till förmån för driften.

Vad i Erik Olssons erbjudande är du mest stolt över?
 – EO Digital är väldigt bra. Det är kul att se vilken impact sociala medier har i den här branschen. Jag är också stolt över att vi på Erik Olsson Fastighetsförmedling är väldigt snabba på att plocka upp nya influenser jämfört med andra aktörer. Det lyckas vi med tack vare en tight organisation där en förändring kan gå på dagen. Allt är väldigt kvalitetsorienterad på EO.Alla mäklare på EO går in för att göra det bästa för både sina köpare och säljare.

Beskriv ert team Västra Göteborg!
 – Min vision har alltid varit att bygga ett team där det ska handla om teamet tillsammans. Man ska ha så roligt på jobbet att man inte ska vilja gå hem på kvällen och så kul att man vill hit direkt på morgonen. Vi vill vara en slutdestination för mäklarna, en arbetsplats där du får bra betalt för det du gör och där vi har många mjuka värden vi jobbar med. Vi är alltid ute efter personer som tillför något till det nuvarande teamet. Idag har vi till exempel personer som kan mycket om juridik, bygg, el, ekonomi och skatt.

Vad har ni för mål framöver?
 – Idag är vi 15 personer men vi vill växa och bli fler. Vi ska bli marknadsledande i våra områden och vara det bästa alternativet för våra kunder. Målet är att fortsätta leverera bästa möjliga kvalité på alla plan!

Vill du kontakta Andréas Jeppsson?
Mobil: 070-920 93 00
Mailadress:  

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare? 
Kontakta vår tillväxtchef Fredrik Abrahamsson idag: 
Mob: 073-347 63 20. 
Mailadress: fredrik.abrahamsson@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

 

Tillbaka till toppen