"Ett större hjärta i hantverket här"

Lär känna vår mäklare Alexander Makrygiannis

Alexander Makrygiannis är en erfaren, ung och hungrig mäklare som tagit såväl Karlstad som grannkommunen Hammarö med storm. Alexander säljer ett 70-tal bostäder varje år och har över 17% marknadsandel på Hammarö. Varför det blev just Hammarö beror på att han är uppvuxen här och hans hjärta därför klappar lite extra för kommunen.

Alexander Makrygiannis växte upp i en familj med föräldrar och morföräldrar där alla var egenföretagare. Tack vare intressanta diskussioner kring middagsbordet föddes tidigt ett intresse för affärer som är ännu större idag. Idag är han en framstående mäklare med extra bra koll på marknaden på Hammarö. Varför han har lyckats i branschen förklarar han efter en stunds tystnad för eftertanke.

Mäklare Alexander Makrygiannis i Karlstad och Hammarö

– Jag tror att det beror på mitt engagemang och min service gentemot både säljare och köpare. Strävar man ständigt efter att båda parter ska bli nöjda så vinner man nya ambassadörer för en själv, vilket är receptet för en lyckad affär, svarar Alexander Makrygiannis.

Alexander har alltid haft en stark kärlek till Hammarö som kommun som han har burit med sig sedan han var liten. Därför var valet av fokusområde enkelt. Att han känner till så mycket om kommunen och vet vilka smultronställen han ska lyfta för spekulanterna, gynnar honom också i arbetet.

Du har ett brinnande intresse för bostäder och vassa affärer. Vad är det du drivs av?
– Det är just att affärer handlar mycket om människor, det är få affärer som sker utan att människor är inblandade. Jag har ett stort intresse för människor och relationer helt enkelt, svarar Alexander.

Hur kommer det sig att du har valt att arbeta på Erik Olsson?
– Jag har alltid haft koll på Erik Olsson fastighetsförmedling och känt till att företaget har ett gott rykte på många sätt. Att Erik Olsson är lyckosamma i alla regioner där de är verksamma i lockade också. Direkt när jag fick veta att de skulle öppna upp här i Karlstad var det superintressant för min del. Erik Olsson fastighetsförmedling har ett sätt att arbeta på som är vinnande för alla inblandade. Inte bara för säljare, köpare och för mig som mäklare. Erik Olsson-metoden är ett vinnande koncept för alla och det är sällan att man ser det i branschen, svarar Alexander.

Mäklare i Karlstad och Hammarö

Vad är det i Erik Olsson-metoden som du tycker är unikt?
– Att man är i framkant gällande marknadsföring och att man är nytänkande. EO Digital är ett bra exempel där man verkligen har lyckats tycker jag, det vill säga sättet man marknadsför objekten på och hittar spekulanterna. Tidigare har man förlitat sig helt på Hemnet i mångt och mycket, medan man med EO Digital hittar köpare under en längre tid och håller objekten levande längre. Det leder till att man får in bättre intressenter som i slutändan också ger bättre betalt, svarar Alexander.

Kommer det hjälpa dig att få ännu fler affärer?
– Absolut. Jag tror att det här är helt rätt sätt att skapa bra affärer. Det som Erik Olsson Fastighetsförmedling gör som är smart gällande hela konceptet är att mäklarna är med och påverkar, utvecklar tjänster och har lokala kontor. Det blir ett större hjärta i hantverket som jag tror på väldigt mycket, svarar Alexander.

Beskriv ert nya team i Karlstad!
– Det är en riktig drömfemma! Det är fantastiska människor och känns jättebra. Jag tror att man har hittat en konstellation som kommer att fungera väldigt bra tillsammans som lag. Vi har inte jobbat mer än ett par veckor ihop men det känns redan som flera år på ett bra sätt! Vi kommer från de största mäklarbyråerna i stan och tillsammans har vi en stor marknadsandel. Vi kommer att ta med oss mycket av vår erfarenhet som vi kommer att förädla på Erik Olsson. Tillsammans har vi många års erfarenhet av mäklaryrket, svarar Alexander.

Alexander Makrygiannis mäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling

Vad är det bästa med att bo och mäkla i just Karlstad?
– Jag tycker att det bor väldigt många bra människor i Karlstad. Det är helt enkelt kul att genomföra sitt arbete här. Folk är väldigt sunda, svarar Alexander.

Hur tror du att 2020 blir jämfört med förra året?
– Det kommer att gå bra! Alla i teamet är medvetna om att det kommer att vara hårt arbete som gäller en tid framöver. Hur erkänt Erik Olsson än är och hur väl fungerande företaget än är, så är det ett nytt varumärke i Karlstad. Vår första uppgift är därför att sprida varumärket och lyckas förmedla varför Erik Olsson-metoden är så framgångsrikt. Det gör vi inte över en natt, men genom att gå ut och göra affärer och visa på resultatet kommer vi att lyckas. Det är det här vi alla brinner för så det är bara att ge järnet, svarar Alexander.

Var ser du dig själv om fem år karriärmässigt?
– Då är vi en högpresterande mäklarbyrå i Karlstad. Målsättningen är att vi ska vara bäst då, avslutar Alexander.

Vill du kontakta Alexander Makrygiannis?
Mobil: 073-305 37 35
Mail: alexander.makrygiannis@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare? 
Kontakta vår tillväxtchef Fredrik Abrahamsson idag: 
Mob: 073-347 63 20. 
Mailadress: fredrik.abrahamsson@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Vill du komma i kontakt med Alexander?

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen