”Vårt team är en drömuppställning”

Lär känna vår mäklare Joakim Fastberg

Joakim Fastberg är ny fastighetsmäklare på Erik Olsson men gammal i gemet på Karlstad-marknaden. Under 2019 sålde han drygt 70 bostadsrätter och utseddes till Karlstads näst bästa bostadsrättsmäklare. Tillsammans med fyra andra drivna mäklare sitter han på Erik Olssons nyöppnade kontor på Drottninggatan 10 i Karlstad.

Joakim Fastberg är född och uppvuxen i Karlstad och har arbetat som mäklare i sju år och kan därför staden utan och innan. Att växa upp i en entreprenörfamilj har gett honom ett starkt driv och gjort honom målinriktad. Klart han har haft en fördel av att komma från en välkänd familj, men nyckeln till Joakims framgång är ändå hans erfarenhet av branschen och hans goda lokalkännedom. På frågan hur han har lyckats med 70 försäljningar under 2019 svarar han väldigt ödmjukt.

– Det har varit mycket arbete medan man har byggt upp sitt varumärke under flera års tid. Det är under de senaste två- tre åren man har fått skörda frukten. Många tidigare affärer har gett ringar på vattnet effekt och lett till nya kunder och affärer, svarar Joakim.

Joakim Fastberg mäklare i Erik Olsson Fastighetsförmedling i Karlstad

Varför det blev just Erik Olsson Fastighetsförmedling för Joakim Fastberg var för att han lockades av den unika arbetsmetoden företaget erbjöd sina kunder. Han hade tidigare träffat ett par andra byråer, men fått känslan att fokus för dem var att få in så många affärer som möjligt, inte att göra varje enskild affär till den bästa.

– Erik Olsson-metoden stack ut, där fokus är att maximera varje försäljning och ge våra kunder bäst betalt. Det känns som ett företag som vill vara lite annorlunda och visa framfötterna i alla led. Med målet att vara det bästa mäkleriet, svarar Joakim.

Under 2019 lyckades han göra drygt 70 bostadsaffärer och intog 5,5 marknadsandelar i staden. Idag är Joakims mål att bibehålla antalet försäljningar och marknadsandelar. Därefter ser han framtiden som franchise-ägare. Att ingå partnerskap med Erik Olsson Fastighetsförmedling ser han som en stark språngbräda i hans karriär.

– Jag tror att partnerskapet kommer att skapa de bästa förutsättningarna för framtiden. Det öppnar upp möjligheten att kunna starta en franchise i Karlstad. Att starta franchise själv ger inte samma möjligheter, då man inte kan erbjuda samma fina tjänst. Men med hjälp av det här starka teamet skapar vi en aggressiv start och med stora ekonomiska muskler kommer vi få det här att flyga, svarar Joakim.

Joakim Fastberg mäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling i Karlstad

I maj öppnade kontoret med hans fyra kollegor på Drottninggatan 10 i Karlstad. Enligt Joakim kompletterar de varandra väl både i yrket och som personer.

– Det känns som en riktig drömuppställning. Alla är väldigt jordnära och enkla personer. Vi har en härlig dynamik i gruppen och en stark framåtanda. Vi kompletterar varandra väl. Amanda, Alexander & Robert har sålt mer hus och vi två andra har sålt mest bostadsrätter, svarar Joakim.

Kommer ni att erövra Karlstad tillsammans?
– Jag är övertygad om det. Det är en bra grupp med hungriga mäklare. Vi är inte heller rädda för att lägga ner hårt arbete för att lyckas, svarar Joakim.

Mäklarteamet i Karlstad

Hur ser du på din karriär om fem år?
– Inom fem år är vi bland de topp tre största mäklarbyråerna i Karlstad. Då är vi ett framgångsrikt franchisebolag som fortsätter att driva framåt. Vi siktar på att bli det givna valet i Karlstad och det bästa mäkleriet. Har vi fokus att bli det bästa mäkleriet så kommer vi också att bli de största på sikt, avslutar Joakim vår intervju med.

Vill du kontakta Joakim?
Mobil: 070-961 96 32
Mailadress: joakim.fastberg@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare? 
Kontakta vår tillväxtchef Maths Alvfalk redan idag: 
Mobil: 070-772 73 74. 
Mailadress: maths.alvfalk@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Vill du komma i kontakt med Joakim?

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen