”Vi vill bygga ett familjärt team”

Carl-Henrik Bergroth har varit mäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling sedan 2014 med Bergshamra som sitt fokusområde sedan starten. Idag är Erik Olsson marknadsledande i området med dryga 40 procent i marknadsandelar. Tillsammans med två kollegor driver han sedan årsskiftet franchisebolag och ser fram emot att bygga upp något eget under ett starkt varumärke.

Carl-Henrik Bergroth är franchisetagare i EO Franchise Solna

Carl-Henrik Bergroth startade sin mäklarkarriär som visningsvärd på Erik Olsson Fastighetsförmedling samtidigt som han studerade till mäklare. 2014 fick han sig registrering och valde att fortsätta på Erik Olsson med fokusområde Bergshamra. Han har under alla år haft samma fokusområde och verkligen haft tid att bearbeta det. Att kalla sig lokal expert är därför en självklarhet. Idag är han mycket nöjd att det blev just Bergshamra då han ser området som en undangömd pärla med fantastisk natur och en unik närhet till city med goda kommunikationer.

År 2016 klev han in som partner och vid årsskiftet 2020-2021 blev han en av tre franchisetagare för området Solna.

Vad kommer franchisetagandet att göra för din karriär?
– Jag ser fram emot att bygga något långsiktigt ihop med mina kollegor under Erik Olsson-flaggan. Att vara med och påverka och fatta beslut om ekonomin, vilka som ska arbeta i företaget och vilka aktiviteter vi ska ägna oss åt är några av alla delar jag ser fram emot att jobba ännu mer med, svarar Carl-Henrik.

Våra mäklare i franchise Solna

Beskriv ert team!
– Vi är som en familj. Alla i teamet tillför väldigt mycket till företaget. Patrick har tidigare varit teamledare och Ida är väldigt duktig på marknadsföring, medan jag själv har det ekonomiska ansvaret. Vi är just nu fem mäklare och det är viktigt att nästa person passar och känns rätt med hela gruppen, svarar Carl-Henrik.

Hur ska ni lyckas tillsammans?
– Genom att rekrytera personer som vi verkligen tror på. Vi är alla överens om att vi vill bygga vårt team succesivt med ett långsiktigt tänk. Jag tror vi kommer att vara en attraktiv arbetsplats för andra mäklare. Det är viktigt att vi fortsätter att vara strukturerade, följer upp allt vi gör och har en tydlig plan för att nå våra mål, svarar Carl-Henrik.

Varför blev det just Erik Olsson Fastighetsförmedling för dig?
– Jag jämförde många olika mäklarbyråer noggrant innan jag skulle välja arbetsplats och tyckte Erik Olsson kändes bäst. Jag gillar tänket med fokusområden och att man har möjligheten att verkligen bearbeta och bli stark i ett område, svarar Carl-Henrik.

Carl-Henrik Bergroth drivkrafter som mäklare

Vad är det kunderna uppskattar hos dig som mäklare?
– Många uppskattar att jag har god områdeskännedom och kan mycket om föreningarna jag säljer i. Är det något jag lärt mig under åren är det hur viktigt det är att vara ärlig och uppriktig för att förbli långsiktig i den här branschen. Att känna sig uppdaterad i bostadsprocessen och vad som händer är jätteviktigt, jag är därför väldigt noggrann i min återkoppling till både säljare, spekulanter och budgivare. I stockholmsmått mätt är jag halvt norrlänning då jag kommer från Gävle, vilket folk verkar uppskatta. Jag stressar inte upp mig i onödan, svarar Carl-Henrik.

Vad har ni för mål framöver?
– Vi vill rekrytera ett par till mäklare och växa långsamt. Vi har inget mål att ta in tio mäklare på ett halvår. Vi satsar långsiktigt på det här tillsammans, svarar Carl-Henrik.

Tillbaka till toppen