"Vi är en stark aktör i Solna"

Erik Olsson har historiskt sett alltid varit en mycket stark aktör i Solna där vi i några områden har marknadsandelar över 50 procent. För att ta nästa steg och skapa en ännu starkare närvaro, inte minst i de nyproduktionskvarter som nu byggs, är det självklart att tillsammans med etablerade partners bygga något ännu större tillsammans. 

EO Franchise Solna

– Med fokus på en stark lokal etablering bygger vi ett ännu större kundnätverk i Solna vilket gynnar både säljare och köpare i området, inleder Maria Zettergren, regionchef Stockholm. För våra mäklare är denna satsning ytterligare ett steg i karriären, ett steg som många drömt om redan innan den fleråriga mäklarutbildningen påbörjades. 

Hur ska teamet lyckas tillsammans?
– Gänget har mångårig erfarenhet som framgångsrika mäklare samtidigt som de drivit bolag och haft personal som i sin tur utvecklats till marknadsledande mäklare. Vi tycker att den kombinationen är en klockren grund för en lyckad tillväxt, säger Maria Zettergren.

Vilka mål har ni framöver?
– Under kommande år ska vi bli en av de tre största aktörerna i hela området och för att nå det målet behöver vi bli fler och sälja mer. En plan för detta är satt och utvecklingen är redan igång, men tillväxtresan har som sagt bara börjat, svarar Maria Zettergren.

Bli en EO-företagare

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare? Kontakta vår tillväxtchef Maths Alvfalk redan idag: Mob 070-772 73 74. Mailadress: maths.alvfalk@erikolsson.se

Våra mäklare i EO Franchise Solna

Våra mäklare i Solna

Carl-Henrik Bergroth startade sin mäklarkarriär som visningsvärd på Erik Olsson Fastighetsförmedling samtidigt som han studerade till mäklare. 2014 fick han sig registrering och valde att fortsätta på Erik Olsson med fokusområde Bergshamra där han byggde och har fortsatt att bygga nära relationer med sina kunder. Idag är Erik Olsson marknadsledande i området med dryga 40 procent i marknadsandelar.
– Jag ser fram emot att bygga något långsiktigt ihop med mina kollegor under Erik Olsson-flaggan. Att vara med och påverka och fatta beslut om ekonomin, vilka som ska arbeta i företaget och vilka aktiviteter vi ska ägna oss åt är några av alla delar jag ser fram emot att arbeta ännu mer med, säger Carl-Henrik Bergroth.

Ida Westerlund startade sin karriär på EO genom att maila till grundaren Erik Olsson och fick komma på intervju och på den vägen är det. Ida har alltid varit driftig och med entreprenörsanda och brinner för att utveckla produkter och tjänster. Därför passar rollen som franchisetagare henne perfekt. Hennes roll i teamet är att fokusera på affärsutveckling och hon är även väldigt mån om att alla ska må bra och trivas på kontoret. 
– Jag har längtat efter att bli franchisetagare länge. Jag har varit partner i fyra år och älskar att coacha och hjälpa andra att bli framgångsrika. Min styrka är just att vidareutveckla och hitta nya spännande vägar, säger Ida Westerlund.

Patrick Haataja har jobbat med Solna i fokus under 13 år och stadsdelen har utvecklats mycket under de här åren med Mall of Scandinavia, Friends Arena och alla byggen av nyproduktion. Under ett par år intog Patrick partnerrollen i bolaget för att sedan bli erbjuden en tjänst som teamledare för 15 andra mäklare som tillhörde de mest framgångsrika teamet genom tiderna på Erik Olsson. Sedan 1,5 år tillbaka har Patrick varit partner tillsammans med Carl-Henrik Bergroth och Ida Westerlund och sedan årsskiftet driver de ett franchisebolag tillsammans.
– Att driva franchisebolag kommer att utveckla mig både som mäklare, entreprenör och som människa. Det blir naturligt ett större engagemang att välja ut personer vi vill ha med ombord på vårt franchisebolag, säger Patrick Haataja.

Emilia Ruhanen Rosén är mäklaren som har vunnit utmärkelsen Årets mäklare Stockholm hela sju gånger. Det visar på ett engagemang och passion för yrket som uppskattas högt av hennes kunder. Emilia är även Solnas mest rekommenderade mäklare och mäklaren med flest antal försäljningar år 2018 och 2019. För Emilia var det ett väl genomtänkt val att börja som mäklare på Erik Olsson 2008. Fördelarna var att hon skulle få sälja över hela Stockholm och följa sina kunder utifrån rekommendationer till olika områden. Emilia var den första mäklaren som startade med fokusområde på Erik Olsson och blev därmed Solnas och Frösundas marknadsledande mäklare och idag är hon partner i bolaget.
– Det är roligt och utvecklande att jobba i en stadsdel som har utvecklats enormt och vuxit under mina snart tretton år i branschen. Det är även kul att vara en del av den resa vi i Solna-teamet har gjort tillsammans, säger Emilia Ruhanen Rosén.

Julia Laitinen började studera i Karlstad 2015 och blev ambassadör för Erik Olsson och sedan dess har förataget varit det enda valet för henne. Julia trivs med sitt fokusområde Bergshamra, alla kollegor och hur företaget arbetar med sin unika metod.
– Det är alltid roligt att komma till jobbet och jag skulle inte vilja jobba någon annanstans! Jag utvecklas varje dag både som person och mäklare tack vare mina chefer och kollegor, vilket jag verkligen uppskattar.

Irma Arvidsson började som ambassadör för EO 2015 och kände tidigt att företaget stack ut, var nytänkande och hela tiden låg i framkant med att testa nya vägar och arbetssätt. Irma började jobba som mäklare år 2018, efter att de nya amorteringsreglerna trätt in, vilket var en tuff marknad att börja i. Med facit i hand var det troligtvis det bästa som kunde hända henne, då hon redan från start har jobbat väldigt mycket på att bygga kundrelationer långsiktigt.
– Jag känner att jag hör hemma på Erik Olsson i allt ifrån arbetssättet till kollegorna. Här finns ett nära ledarskap och rätt förutsättningar för mig att utvecklas samtidigt som jag känner att jag kan erbjuda mina kunder en tjänst av högsta kvalitet.

Elias Oujlouq studerade på FEI samtidigt som han arbetade under den orangea Erik Olsson-flaggan som receptionist, koordinator och visningsvärd under perioder. Valet av företag har därför aldrig varit svårt för honom och han trivs otroligt bra med hur företaget jobbar med fokusområden och alla fantastiska kollegor. För Elias är det viktigt att det är högt till tak på arbetsplatsen och att man har kul på vägen, vilket är anledningen till att han älskar sitt jobb.
– Vidareutveckling är något jag brinner starkt för. Det är en fråga som både företaget, mina fantastiska kollegor och chefer arbetar med tillsammans, vilket jag är jättetacksam över!

Tillbaka till toppen