”Vi ska bygga Solnas mest framstående mäkleri”

Ida Westerlund har mäklat sedan 2014 och har alltid varit en driven person med entreprenörsanda. På universitetet drev hon ett nätverk för unga kvinnliga entreprenörer och för att få jobbet som mäklare på Erik Olsson kontaktade hon Erik själv och blev inbokad på ett möte, på den vägen är det.

Ida Westerlund franchisetagare i Solna

Mäklarkarriären har alltid lockat Ida, det som lockade främst var att få arbeta med människor, försäljning och chansen att vara en del av en så viktig affär. Att det är ett socialt och varierat arbete är ett stort plus. Idag är hon en av fyra franchisetagare i Solna med fokusområde Järvastaden.

– Det här har alltid varit mitt team sedan första början. Det har inte gått en dag då jag inte har velat komma in till jobbet. Det är de här kollegorna som gör arbetet så kul. Dessutom älskar jag mitt fokusområde och har byggt upp det från början.

Ida tog en kandidatexamen i företagsekonomi för att sedan plugga ett påbyggnadsår till mäklare.

– Jag mailade Erik Olsson och åkte från Kalmar till Stockholm och tog en kaffe. Sen flyttade jag upp dagen efter min examen och började jobba på huvudkontoret sommaren 2012. 

Ida Westerlund fokusområde är Järvastaden

Att det blev just Erik Olsson Fastighetsförmedling för Ida var för känslan och mentaliteten på företaget. Att det inte spelar någon roll hur gammal du är, du kan vara bäst oavsett ålder. Att varumärket sticker ut mot övriga branschkollegor tyckte hon också var spännande.

Du beskriver dig själv som professionell med ett brinnande intresse för affärer. När och hur startade det här intresset?
– Det startade tidigt. Jag började sommarjobba i mellanstadiet och har alltid haft en fot i näringslivet. Under universitetstiden startade jag ett nätverk för unga kvinnliga entreprenörer och det finns så mycket man kan göra och som ingen gör. Det brinner jag för lite extra. Ett annat roligt projekt jag startade och drev var för några somrar sedan var en juicebar. Det var mest för att skoj skull, men blev också en god affär. Under mitt första år som mäklare var mitt enda mål att vinna titeln Årets Rookie i Stockholm och drömmen blev sann. 

Vad kommer franchisetagandet att göra för din karriär?
– Jag har längtat efter det här länge. Jag har varit partner i fyra år och älskar att coacha och hjälpa andra att bli framgångsrika. Min styrka är just att vidareutveckla och hitta nya spännande vägar.

Teamet i franchise Solna

Beskriv ert team!
– Vi är som en stor härlig familj och kompletterar varandra med alla våra egenskaper.
Vi har den bästa teamkänslan jag någonsin varit med om och alla är taggade på att göra den här resan tillsammans och är väldigt måna om kvalitet istället för kvantitet i allt vi gör. Det som gör vårt team så bra är att vi känner varandra sedan tidigare och har jobbat ihop i många år och känner till varandras kvaliteteter. Därför gick det snabbt att hitta en framgångsrik riktning framåt.

Vilken är din roll i teamet?
– Jag är nyfiken och fokuserar på affärsutveckling. Jag är också den som är mån om att alla mår bra och trivs på kontoret. 

Vilka är dina bästa egenskaper?
– Jag är inte rädd för att prova nya grejer och är gärna först ut att göra det. Jag är inte heller rädd för att misslyckas, tror jag på något så kör jag på.

Vilka är fördelarna med det här yrket?
– Det jag gör idag är väldigt utvecklande och jag känner en inre lust av att hela tiden utveckla mig själv och den produkt vi erbjuder. Med det nya franchisebolaget finns nu alla möjligheter att skruva på grejer och det finns inga gränser för min kreativitet. Det är en fördel att man kan styra hur mycket man vill jobba. 

Ida Westerlund drivkrafter

Vad är det kunderna brukar uppskatta mest hos dig som mäklare?
– Att jag är väldigt kunnig på marknaden, har fokus och gör det där lilla extra. Det handlar om alltifrån tillgängligheten, stylingen, visningen och transparens. Jag kvalitetssäkrar allt jag gör och är väldigt noggrann genom hela processen. Jag älskar genuina människor och det finns inget som ger så mycket energi som att samarbeta med härliga kunder vilket smittar av sig och märks!

Vad har ni för mål framöver?
– Målet är att bygga Solnas mest framstående mäkleri inom en treårsperiod. Vi har alla erfarenhet och vet vad som krävs, nu handlar det om att våga satsa och att få in rätt människor i bolaget. Vi vill vara den bästa arbetsgivaren i Solna, där medarbetarna ser sig själva jobba en längre tid och där alla trivs.

Våra franchisetagare i Solna

Vad är du mest stolt över med EO-metoden?
– Jag gillar att vår metod är genomtänkt i alla steg och att vi har möjlighet att skräddarsy och anpassa oss efter kundens behov. Många av mina kunder, ungefär 70-80 procent flyttar inom kvarteret. En styrka med EO är att vi kan följa kunden på ett mer personligt sätt. Sen är det en stolthet att känna att man har den bästa mäklartjänsten i ryggen och att vi ständigt utvecklas och ligger i framkant på marknaden. En annan stor fördel nu under pandemin är vår visningsgaranti, att vi alltid erbjuder kunder möjlighet till visning på ett tryggt och säkert sätt, vilket känns extra bra. Jag är också väldigt stolt över vårt marknadsföringsmaterial.

Vad är det bästa med Järvastaden?
– Järvastaden har småstadskaraktär, här finns blandad bebyggelse, naturreservat runt hörnet och ligger bara 10 minuter till city. Folk känner en enorm stolthet över att bo här.

Vilka är fördelarna med att vara lokal expert just i ditt område?
– Jag är så pass lokal i mitt område att jag har ett eget stort nätverk av potentiella köpare och säljare, vilket gör att jobbet som mäklare i Järvastaden känns mer personligt. Det leder i sin tur till att jag säljer många bostäder underhand till rekordpriser innan de når Hemnet. Att jag sedan har en bra deal på det lokala cafét, det gör inte saken sämre haha.

Tillbaka till toppen