”Vi ska växa med rätt mäklare på rätt sätt”

Patrick Haataja är mäklaren som varit teamledare för ett av Erik Olssons främsta mäklarteam och som sedan årsskiftet har axlat rollen som en av tre franchisetagare i Solna. Med en bakgrund inom elitidrotten föll sig en mäklarkarriär naturligt för honom, då han behöver tävlingsmomentet att ständigt leverera på topp. Det verkar ha varit rätt val med tanke på hur bra det går för honom och hans team.

Patrick Haataja är franchisetagare i Solna

Patrick Haataja kände starkt att det var mäklare han skulle bli redan under gymnasiet. Det som lockade var försäljningsbiten, att träffa nya människor, variationen i arbetet och att få vara en del av en så stor och viktig affär. Därför blev det tre års högskolestudier i Gävle samt en utbildning till fastighetsekonom för att kunna erbjuda kunden någonting mer. Patrick var därför bara 21 år när han fick sin registrering och undrade hur han som var så ung skulle klara sig ute på fältet. Nu 13 år senare kan han konstatera att det har gått utmärkt. 

– Jag har jobbat med Solna i fokus sedan starten. Anledningen är att det området var ledigt när jag började och jag kände tidigt att jag inte ville mäkla i innerstaden med tuff konkurrens.  Den stadsdelen har utvecklats mycket under de här åren med Mall of Scandinavia, Friends Arena och alla byggen av nyproduktion. Idag är jag väldigt tacksam över att ha jobbat här så länge men även fått hjälpa kunder i hela Stockholmstrakten med omnejd, säger Patrick Haataja.

Patrick Haataja drivkrafter som mäklare

Under ett par år intog Patrick en partnerroll i bolaget för att sedan bli erbjuden en tjänst som teamledare för 15 andra mäklare som tillhörde de mest framgångsrika teamen genom tiderna på Erik Olsson. Han arbetade 50 procent som teamledare och 50 procent som mäklare under 3-4 år. När rollen förändrades till att vara 100 procent teamledare valde han att satsa på mäklarkarriären.

– Det är för mäkleriet jag har valt det här jobbet. Jag har många återkommande kunder och har alltid tyckt att det är viktigt att ha dem kvar under alla mina år som mäklare, svarar Patrick.

Sen 1,5 år tillbaka har Patrick varit partner tillsammans med Carl-Henrik Bergroth och Ida Westerlund och sedan årsskiftet driver de nu ett franchisebolag tillsammans.

Vad kommer franchisetagandet att göra för din karriär?
– Det kommer utveckla mig både som mäklare, entreprenör och som människa. Det blir naturligt ett större engagemang att välja ut personer vi vill ha med ombord på vårt franchisebolag. Vi har varit tydliga med att vi inte bygger franchise med stress. Vi vill hellre vara ett mindre gäng där vi vet att alla verkligen klickar. Att det blir som en andra familj för en, svarar Patrick.

Vårt mäklarteam i franchise Solna

Beskriv ert team!
– Vi hade en intervju nyligen med en mäklare som beskrev oss och vårt gäng som sjukt genuina och härliga, vilket känns kul! Vi är engagerade och tycker det är viktigt att alla mår bra. Pengarna och karriären kommer i nästa steg. Vi är alla långsiktiga på så sätt. När kunderna är supernöjda kommer framgången automatiskt, svarar Patrick.

Vad har ni för mål framöver?
– Vi är redan marknadsledande i stora delar av Solna och kommer att bygga vidare på det. Vi kommer inte växa för snabbt utan med rätt mäklare och på rätt sätt. Hellre stabilt och långsiktigt än snabbt så allt rasar som ett korthus, svarar Patrick.

EO Franchise Solna mål framöver

Varför blev det just Erik Olsson Fastighetsförmedling för dig?
– Jag jämförde väldigt noggrant olika mäklerier och fastnade för att man får följa kunden här på EO. Jag fastnade också för att Erik Olsson Fastighetsförmedling är ett nytänkande företag som hela tiden utvecklar mäklartjänsten och utmanar konkurrenterna. För mig är det viktigt att paketet jag erbjuder kunden är det absolut bästa som överhuvudtaget finns ute på marknaden. Jag är perfektionist som person. Antingen gör jag något så bra jag kan, eller så gör jag det inte alls, svarar Patrick.

Vad är det kunderna brukar uppskatta mest hos dig som mäklare?
– Dom säger att det känns väldigt tryggt att göra affärer med mig. De brukar också säga att jag har väldigt bra kunskap och erfarenhet av yrket. Jag levererar alltid 110 procent kvalitet och prioriterar kunden i första hand. Min specialitet är att aldrig ta några genvägar. När vi kommer till ett skede i affären där många andra mäklare hade varit nöjda, krigar jag ofta på ännu mer så att skillnaden för kund verkligen blir tydlig. Jag har ingen annan anledning att göra detta förutom att jag brinner för det och vill göra mitt absolut bästa. Det är så man får lojala kunder, avslutar Patrick med.

Tillbaka till toppen