”Vi kommer in med ny energi på Värmdö”

Helen Larsson har arbetat som fastighetsmäklare under sexton år och säljer alltifrån bostadsrätter i innerstaden till villor och lägenheter utanför tullarna. Tillsammans storsatsar nu teamet på Värmdö och målet är att växa i antalet marknadsandelar och visa Värmdöborna att det är Erik Olsson Fastighetsförmedling de ska anlita om de vill ha bäst betalt för sina bostäder.

Efter många år i resebranschen ville Helene göra något nytt. På den tiden arbetade hon i samma byggnad som Erik Olsson Fastighetsförmedling och fick på så sätt en inblick i mäklarnas vardag och kände att det var ett yrke som lockade. Helen studerade ett par år och arbetade på ett par olika mäklarbolag och hamnade till sist på Erik Olsson. Idag är hon fastighetsmäklare och franchisetagare och kan inte tänka sig att arbeta med något annat yrke.
– Jag träffade Martin Chruzander för ett par år sedan och han sålde in bolaget till mig. Konceptet är i världsklass och det känns verkligen jättebra. Dessutom är Martin toppen som chef!

Vad är det som driver dig i din roll?
– För det första är arbetet otroligt roligt. Jag gillar att arbeta med alla delar i processen, från det första mötet, till visning, budgivning och kontraktsskrivning. Dessutom tycker jag om att arbeta med en marknad som både går upp och ned.

Intressant, vad är det som är spännande tycker du?
– Det är under nedgångarna man får visa att man är en duktig mäklare. Under en bra marknad så säljer objekten sig själva. I en svår marknad får mäklaren verkligen visa att hen kan få ihop en bra affär. Eftersom jag har arbetat under 16 år med det här har jag varit med om både små och stora svackor som IT-bubblan som sprack, införandet av amorteringskraven och pandemin. Det gör att jag har blivit bra på att känna av när marknaden är på väg upp eller stannar av. Genom att se vad som händer på börsen kan man få en känsla för vad som kommer att hända med bostadsmarknaden, fast i ett senare skede.

Vad är det kunderna uppskattar mest med dig som mäklare?
– Att jag är väldigt driven. Jag ger aldrig upp utan kämpar verkligen för att mina kunder ska få så bra betalt som möjligt för sina bostäder. Kunderna brukar också säga att jag är positiv och glad. Det är kundens livs största affär det handlar om och därför är det viktig att jag som mäklare får dem att känna sig trygga.

Vilka är fördelarna med att vara en lokal expert ur ett kundperspektiv?
– Det är en stor fördel att känna till kommunikationerna, skolorna, badplatserna och marknaden. Att veta vad de andra husen i området har sålts för är viktigt. Nu när vi har fått vårt kontor i Gustavsberg sitter vi lokalt också, vilket är en fördel för våra kunder.

Hur ska ni tillsammans som team erövra Värmdö?
– Vi storsatsar på Värmdö och kommer in med ny energi, ett nytänkande team och rätt verktyg för att ta marknadsandelar. Vi ska visa Värmdöborna att vi kan ge dem bäst betalt för deras bostäder.

Vad är det bästa med Värmdö enligt dig?
– Det är att man kan hitta något som passar alla smaker. Om en kund önskar ett tyst och lugnt område så kan jag hitta det. För den som vill ha lite puls och rörelse finns det också.

Har ni några gemensamma mål framöver?
– Att vi ska växa på Värmdö, vilket vi redan har gjort mycket under det senaste året. Men vi är inte nöjda än.

 Vill du kontakta Helen Larsson för en fri värdering? Här hittar du hennes kontaktuppgifter.

 

Tillbaka till toppen