”Vi har kämpaglöd och vill visa varför vi är här”

Josefin Norelius har arbetat på Erik Olsson i Malmö under fyra år och har nu tagit klivet att bli partner i det nyöppnade kontoret i Nyköping. Josefin är själv uppvuxen i staden och kan därför verkligen kalla sig en lokal expert. Det var när hennes hemlängtan blev för stor och möjligheten att öppna nytt kontor dök upp som hon tog chansen. ”Det fanns inget att tveka på!” säger Josefin. 

Josefin Norelius har alltid älskat mötet med människor vilket fick henne att börja studera till fastighetsmäklare i Malmö. Planen var först att åka hem till Nyköping och jobba direkt efter avslutade studier, men omständigheterna gjorde att hon blev kvar i staden och började jobba på Erik Olsson Fastighetsförmedling i Malmö. Ett bra beslut då hon utseddes till årets rookie redan efter det första året och affärerna blomstrade.

I och med Coronas intåg började hon fundera på att flytta hem till Nyköping efter fyra år i Malmö. Hon undersökte möjligheterna att starta eget och när erbjudandet att bli partner i Erik Olsson dök upp var hon snabb att tacka ja. Sedan hösten 2020 driver hon kontoret tillsammans med sin sambo Niclas Persson, som också är fastighetsmäklare.

Ur ett kundperspektiv ser hon stora fördelar med att vara uppvuxen i Nyköping.
– Jag har väldigt god lokalkännedom och är expert på mitt fokusområde. Här i Nyköping tror jag att min expertis kommer att sträcka sig längre än mitt fokus. Jag kan varenda skola, gym och affär som ligger här, svarar Josefin.

Vad uppskattar kunderna mest hos dig?
– Jag har bra återkoppling och för en ständig dialog med mina kunder. Hellre ett samtal eller sms för mycket, så de vet vad som händer. Jag är alltid glad och positiv också. Det är inte alltid positivt i arbetet såklart, en budgivare kan exempelvis ha hoppat av. Men jag försöker hela tiden att vara positiv och visa kunden att vi löser det tillsammans.

Vad var det som lockade med mäklaryrket från start?
– Att man får träffa mycket människor, flexibiliteten i arbetet och att ingen dag är den andra lik. Det handlar inte om kontorstider utan ibland kan jag arbeta 8-22 men det kan lika gärna bli 9-15 en fredag. Jag har insett att mäklaryrket är mer av en livsstil, man är mäklare fast man är ledig.

Varför blev det just Erik Olsson Fastighetsförmedling?
– Det som lockade var att det är ett känt varumärke. I Malmö var det Erik Olsson Fastighetsförmedling som stack ut mest. Jag är mycket för allt det grafiska materialet som tas fram, att EO ligger i framkant med fina bilder, ett tydligt koncept och att man är tydlig mot kunden. Ska jag representera ett varumärke vill jag känna att jag står för det till hundra procent. Om jag till exempel ska säga till kunderna att vi har de bästa bilderna vill jag veta att vi har det också, och det har vi.

Vad är du mest stolt över i Erik Olssons erbjudande?
– Jag kände tidigt att Erik Olsson Fastighetsförmedling har en genomarbetad metod där ingenting har lämnats åt slumpen. Metoden är genomtänkt från början till slut, allt ifrån hur vi arbetar digitalt, till rätt verktyg för förberedelserna. Det går inte att bara fokusera på det digitala eller att bara ta proffsiga bilder, det blir inte tipptopp då. Det är helheten och att vår styrka sitter i detaljerna som gör skillnaden.

Vad är det bästa med att bo i Nyköping?
– Nyköping har vuxit sedan jag bodde här sist. Närheten till storstäderna gör att staden inte känns så liten. Det tar bara en timme till Stockholm och en timme till Linköping. Vi möter därför även kunder från till exempel Stockholm som vill flytta hit. Det gör att vi har stor nytta av att hänga ihop med region Stockholm och kan samarbeta över gränserna. Har vi kunder som letar i Stockholm, har vi superbra kontakter som kan hjälpa oss att leta, vilket är en styrka.

Vad kommer partnerskapet att göra för din karriär?
– Det är ett jättekliv! Jag är tacksam över att ha fått den här möjligheten så tidigt i min karriär. Det blir en extra morot att driva eget företag. Jag och Niclas driver ett partnerbolag tillsammans vilket gör oss till ett tightare team. Vi går på alla möten tillsammans och kan alltså erbjuda två mäklare till priset av en.

Hur är ni som team?
– Vår styrka är att vi är vana att jobba i en storstad med lite högre tempo. Vi har lärt oss allt den hårda vägen. Vi är lite yngre och kan komma in med mycket energi och ge det där lilla extra. Vi har kämpaglöd och vill visa varför vi är här.

Hur ska ni göra er ett namn i Nyköping?
– Det handlar mycket om att synas och höras på många sätt och i flera kanaler. Både i sociala medier, genom kampanjer och komma ut och träffa kunder. Även om personen inte ska sälja i år kanske hen får ett bra intryck av os har en granne eller vän som ska sälja istället.

Vad har ni för mål?
–Målet är att bli marknadsledande och att gå in som franchisetagare år 2022. I närtid har vi en kollega som startar den 11 januari och stärker upp vårt team. I Nyköping har det skett en omorganisering i mäklarmarknaden, vilket jag bara ser som positivt. Det rör om lite i grytan och ger utrymme för nya företag att komma in på marknaden.

 

Vill du kontakta Josefin Norelius?
Mobil: 070-920 71 08
Mailadress: josefin.norelius@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare?
Kontakta vår tillväxtchef Maths Alvfalk redan idag:
Mobil: 070-772 73 74.
Mailadress: maths.alvfalk@erikolsson.se

Tillbaka till toppen