”En ära att få vara med och starta upp det här”

Niclas Persson har arbetat med försäljning under tio år men lockades av utmaningen att börja sälja bostäder. Efter några år på ett annat mäkleri är han idag en av två framgångsrika partner som startat upp Erik Olsson i Nyköping. Målet är att bli en av de tre största mäklerierna inom en treårsperiod.

Niclas Persson och Josefin Norelius är både ett par och partner i samma bolag. Tillsammans skapar de ett starkt team där hon står för den goda lokalkännedomen medan Niclas brinner för att hitta lösningar på kundens problem.


 
I Malmö arbetade de båda i mäklarbranschen men för olika bolag. Allt flöt på väldigt bra och Josefin utsågs till årets rookie efter första året. De funderade båda två på om det verkligen var så smart att flytta i det läget, men ville ändå se sig om efter möjligheter. I samma veva blev de erbjudna att starta upp eget i Nyköping av Martin Wickström, VD på Erik Olsson Fastighetsförmedling.

– Det var en självklarhet för oss att tacka ja. Det är en ära att vi ska få starta upp det här och vi ska bli bäst i stan, svarar Niclas.

Att gå från att mäkla i en storstad till en mindre ser Niclas enbart positivt på.
– Jag uppskattar verkligen gemenskapen här. I en storstad kan det kännas kallt och opersonligt. Det är väldigt viktigt med gemenskap för att hitta kontakter och skapa bra relationer. I storstäder får man inte den personliga kontakten på samma sätt, vilket är viktigt för att bli ihågkommen. Här träffar jag kunder på ICA och småpratar lite, svarar Niclas.

Varför blev det just Erik Olsson Fastighetsförmedling för dig?
– Det var för chansen att driva eget bolag och bygga upp något från grunden. Visst kan man gå in som anställd i ett annat bolag och bli en i mängden, men vad händer sen? Det här är verkligen en möjlighet för oss att sätta stämpeln för vad Erik Olsson står för i den här staden och visa Nyköpingsborna att det inte finns några andra alternativ. Det är Erik Olsson de ska välja, svarar Niclas.

Vad lockade med mäklaryrket från start?
– Jag har jobbat med försäljning i över tio år och det som lockade med mäklaryrket var att det är en större utmaning än att sälja en produkt. Alla moment i bostadsförsäljningen är sjukt viktiga. Du bygger upp en relation under hela din tid som mäklare. För mig är en person som rådfrågar mig lika viktig som en person som jag säljer ett hus åt. Jag brinner även för att hitta smarta lösningar till kunden, svarar Niclas.

Vad är det kunderna uppskattar mest med dig som mäklare?
– Jag brukar få höra att jag är väldigt noggrann och alltid ger det där lilla extra. Det har jag alltid gjort, oavsett vad jag har arbetat med. Jag vill att mina kunder ska känna en wow-upplevelse, att jag gjorde saker för dem fast jag inte behövde det. Det kan exempelvis handla om att hitta objekt åt mina säljare vilket brukar vara uppskattat. Jag har alltid kunden i fokus och kommer ihåg vad det är dom söker, svarar Niclas.Hur ska ni få Nyköpingsborna att förstå Erik Olssons-konceptet?
– Det blir framförallt i dialogen med kunderna och i sociala medier där vi är starka. Vi arbetar just nu med att hitta nya sätt till att nå ut till kunderna. Vi vill inte hamna i samma situation som de andra mäklerierna utan vi vill göra saker lite annorlunda, svarar Niclas.

Vad kommer partnerskapet att göra för din karriär?
– Alla saker jag har gjort hittills har lett mig hit där jag är idag. Jag får nu möjligheten att styra min egen fritid och driva ett kontor på det sättet jag själv vill driva det. Jag har arbetat sen 15 års ålder och har därför sett många olika sätt att driva företag på. Då tar man med sig det som varit bra, och vet vilka saker man inte vill ta med sig, svarar Niclas.

Vad har ni för mål framöver?
– Det är att bli franchisebolag 2022 och inom en treårsperiod är det fullt rimligt att vi är en av de topp tre marknadsledande mäklarbyråerna, svarar Niclas.

Hur ser du på ert team?
– Vi är väldigt noga med vilka vi tar in. Josefin är sjukt duktig. Jessica som startar i januari är galet driven. Vi är ett bra team med lika värderingar, samtidigt som vi har olika personligheter vilket skapar en bra gruppdynamik. Vi har väldigt roligt på jobbet också och kommer bra överens. Den här starten känns extra kul, känslan att vi är på väg någonstans tillsammans. Under nästa år kan vi vara uppåt fem-sex stycken i teamet, avslutar Niclas vår intervju med.

Vill du kontakta Niclas Persson?
Mobil: 073-390 53 13
Mailadress: niclas.persson@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare? 
Kontakta vår tillväxtchef Fredrik Abrahamsson idag: 
Mob: 073-347 63 20. 
Mailadress: fredrik.abrahamsson@erikolsson.se

Tillbaka till toppen