”Vi erbjuder mäklare den starkaste affärsmodellen”

Idag är Erik Olsson Sveriges snabbast växande fastighetsmäklare, både i ökning av totalmarknadsandelar och i förhållande till nuvarande storlek. Hela 16% har företaget vuxit under de senaste 12 månaderna. 
– Det ska mycket till för att en av de mindre aktörerna ska bli den som växer snabbast i marknadsandelar som vi gör nu, säger Maths Alvfalk, tillväxtchef.

Framgången grundar sig i flera faktorer. Dels är Erik Olsson den enda mäklarfirma som erbjuder mäklarna en individuell karriärresa, oavsett vilket karriärkliv man är ute efter. Alla mäklare har valfriheten att själva välja vilken form som passar dem bäst av att vara anställd, partner light, partner eller franchisetagare. Flertalet konkurrenter erbjuder endast mäklarna att vara anställda eller att bli delägare och köpa in sig i den befintliga verksamheten. Dessutom erbjuder Erik Olsson all tänkbar service som koordinering och marknadsföring för att frigöra tid för mäklarna att kunna fokusera på sin kärnverksamhet.

En annan viktig faktor är att Erik Olsson fastighetsförmedling har öppnat upp i områden företaget inte har varit i tidigare och kan erbjuda en tjänst som utmärker sig från konkurrenterna.
– Har du tio leverantörer som erbjuder samma tjänst så adderar du inget nytt för varken mäklare eller de boende i staden om du öppnar en till. Det vi har gjort när vi öppnat i Örebro, Karlstad och Trelleborg är att vi erbjuder en mäklartjänst som inte tidigare har funnits och med några av de bästa mäklarna från orten, säger Maths.

På Erik Olsson byggs bolagen tillsammans med franchisetagarna för att eliminera eventuella risker för mäklaren. Detta för att mäklaren ska kunna fokusera på att göra det den är bäst på, oavsett om det är att driva företag eller sälja bostäder.
– Vi gör den här resan ihop med våra franchisetagare och partners. Vi vet att om en mäklare går in med ett stort kapital och dagligen känner sig stressad över att leverera, då kommer den personen inte att kunna vara sitt bästa jag och prestera. Därför är vi på Erik Olsson med och bär en stor del av den finansiella risken för att mäklarna ska kunna vara sitt bästa jag redan från start. I stället för att ta betalt av dem som vill jobba med oss, så finansierar vi satsningen åt mäklarna. Går det bra är alla nöjda, skulle det gå mindre bra är det vi på EO som får bära ryggsäcken, förklarar Maths.

Vill du veta hur det har gått för Karlstad och Örebro sedan öppningen? Läs artiklarna här nedanför.

Vill du bli en EO-företagare?

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen