”Vi erbjuder mäklare den starkaste affärsmodellen”

Idag är Erik Olsson Sveriges snabbast växande fastighetsmäklaretack vare att vi kombinerar hög kvalité med arbetsglädje så att våra medarbetare trivs riktigt bra. Vårt arbete med att få alla inom Erik Olsson att trivas riktigt bra på jobbet hjälper oss även när det gäller kundnöjdheten. Ingen av de andra namngivna mäklarna i Sverige har ett bättre resultat i Svenskt Kvalitetsindex mätning om man lägger ihop kundnöjdhet och andelen kunder som rekommenderar mäklaren.  

Den som trivs riktigt bra på jobbet arbetar på ett sätt som kunderna uppskattar och smittar omgivningen med sin arbetsglädje. Det gör att vi fortsätter att växa genom att fler duktiga mäklare söker sig till samtidigt som våra kunder återkommer till oss och rekommenderar oss till vänner och bekanta så våra mäklare får fler affärer. 

Framgången grundar sig flera faktorer. Dels är Erik Olsson den enda mäklarfirma som erbjuder mäklarna en individuell karriärresa, oavsett vilket karriärkliv man är ute efter. Alla mäklare har valfriheten att själva välja om de vill verka som anställd, partner eller franchisetagare. De flesta konkurrenter erbjuder bara mäklarna att vara anställda eller att bli delägare och köpa in sig i den befintliga verksamheten. Dessutom erbjuder Erik Olsson all tänkbar service som koordination och marknadsföring för att frigöra mäklarnas tid så de kan fokusera på sin kärnverksamhet. 

En annan viktig faktor är att Erik Olsson Fastighetsförmedling har etablerat sig där man inte har varit i tidigare och att man erbjuder en tjänst som utmärker sig jämfört med konkurrenterna. 
Finns det tio leverantörer som erbjuder samma tjänst så adderar det inget nytt varken för mäklare eller de boende i staden om det öppnar en till. När vi har öppnat kontor i Örebro, Karlstad och Trelleborg och många andra nya städer har vi i stället erbjudit en mäklartjänst som inte funnits tidigare,och vi har gjort det med några av de bästa mäklarna från orten, säger Maths Alvfalk som är tillväxtchef. 

På Erik Olsson byggs bolagen tillsammans med franchisetagarna för att t mäklaren ska kunna fokusera på att göra det den är bäst på, oavsett om det är att driva företag eller sälja bostäder. 
– Vi gör den här resan ihop med våra franchisetagare och partners. Vi vet att om en mäklare går in med ett stort kapital och dagligen känner sig stressad över att leverera, då kommer den personen inte att kunna vara sitt bästa jag och prestera. Därför är vi på Erik Olsson med och bär en stor del av den finansiella risken för att mäklarna ska kunna vara sitt bästa jag och fokusera på att mäkla redan från start. I stället för att ta betalt av dem som vill jobba med oss, så finansierar vi satsningen åt mäklarna. Erik Olsson Fastighetsförmedling stannar dessutom kvar som delägare tillsammans med franchisetagarna. Tack vare det har Erik Olsson och alla franchisetagarna en gemensam målbild på ett sätt som är unikt i branschen. Går det bra är alla nöjda, skulle det gå mindre bra är det vi på EO som får bära ryggsäcken, förklarar Maths. 

Vill du veta hur det har gått för Karlstad och Örebro sedan öppningen? Läs artiklarna här nedanför. 

Tillbaka till toppen