”Jag valde Karlstad-teamet med omsorg”

Erik Olsson Fastighetsförmedling öppnade kontor i Karlstad för ett år sedan och sedan årsskiftet har kontoret lyckats nå 10,2% i marknadsandelar och är den fjärde mest anlitade mäklarfirman i staden.
”Vi är jättenöjda med Karlstad-satsningen, var tionde affär som görs i staden är med våra mäklare. Nu är målet bli näst störst på orten och väl där utmana den marknadsledande byrån”, förklarar Maths Alvfalk, tillväxtchef på Erik Olsson.

Även i Karlstad handplockades ett urval etablerade mäklare för att starta Erik Olssons nya kontor. Men det har tagit lite längre tid för teamet i Karlstad att nå samma marknadsandel som Örebro, Örebro nådde 10% på tre månader, medan det tog sex månader för Karlstad att nå samma procent.
– Vi gör alltid långsiktiga satsningar. Det som har fungerat så bra här i Karlstad är att vi har en tjänst som sticker ut, vi får positiv feedback på våra foton, redigering och marknadsföring. Karlstad-mäklarna satsar också mycket på lokala samarbeten som sticker ut, senast samarbetet med Cupra. De är exceptionellt duktiga på att jobba med sociala medier också.

När Maths Alvfalk rekryterade mäklarna i Karlstad var han ute efter riktigt skickliga hantverkare. En viktig del i processen var också att låta teamet själva vara delaktiga i beslutet om vilka nya mäklare som ska uppvaktas, vilket gör att teamet känner sig mer delaktiga och tightare som team.
– Vi känner oss trygga med teamet i Karlstad och även om vi skulle hamna i en tuffare tid skulle vi aldrig lämna dom i sticket utan vara med på deras resa. Vi finns hela tiden här och hjälper dom att bygga upp det här tillsammans. Vi har ett genomtänkt sätt att etablera oss på nya orter nu.

Den som driver fastighetsmäkleri kan välja mellan två vägar; att göra som alla andra, eller att sticka ut och utmana branschen. Erik Olsson Fastighetsförmedling har gått den andra vägen och är en utmanare, både inom företaget och i den marknad som företaget bearbetar. Genom att erbjuda en mäklartjänst som särskiljer sig från konkurrenterna gör företaget sig till det självklara valet för den som förväntar sig mer än bara en bostadsförsäljning. Det är förmodligen därför företaget har belönats med branschens högsta kundnöjdhetsbetyg (NPS: 92) i Karlstad.

– På Erik Olsson görs allting tillsammans som team och ingen springer och gör saker själva. Resultatet är ett resultat av ett gemensamt slit. Det kan vara utmanande ibland, att jag till exempel inte kan uppvakta vilken mäklare som helst. En Erik Olsson-mäklare är inte något som vem som helst kan bli. Vi säger inte att vi är bättre än alla andra mäklerierna. Men några passar att jobba på Erik Olsson, andra inte. Det krävs en del för att kunna bära upp vårt varumärke.

Tillbaka till toppen