Agneta Chong

lugnet i fokus

Lär känna Agneta Chong, mäklare och partner på Erik Olsson i Malmö.

Du är en otroligt framgångsrik mäklare, berätta lite om din karriär!
Ja, jag älskar verkligen mitt yrke och stormtrivs som fastighetsmäklare. Jag har varit mäklare sedan 2007 och sedan dess har jag hunnit bli ”Årets Mäklare” två gånger på konkurrerande firmor. Det har verkligen varit lärorikt och gett mig väldigt mycket erfarenhet inom branschen. Det krävs att man gör det där lilla extra, att man inte ger upp och att man har drivkraften att vilja lyckas. Det finns inga genvägar, men det underlättar så klart om man tycker att sitt jobb är roligt!

Agneta Chong

Hur kommer det sig att du idag är här på Erik Olsson?
Jag tycker att vårt koncept är det bästa på marknaden och det märks verkligen på våra kunder att de är nöjda med oss. Det är otroligt givande att få vara med och skapa den bästa arbetsplatsen och kunna påverka hur det är vi vill ha det, sett både utifrån mäklarnas perspektiv men också från kundernas, givetvis. Att vi har de bästa mäklarna är också ett stort plus. Sedan märks det även på mina kollegor att de trivs på jobbet, vilket ju är det bästa betyget.

Berätta lite om ditt fokusområde. Mitt fokusområde är Lugnet, Gågatan och kvarteren runt Triangeln. Det har blivit så fint där med alla nya restauranger. Citytunneln lyfte verkligen området och underlättade smidigheten för pendlarna. Min favoritrestaurang i området heter Nois på Friisgatan och de serverar väldigt god vietnamesisk streetfood. Just asiatisk mat är jag väldigt svag för och ja, det sitter kanske i mina rötter (skrattar). Jag är inte så bra på matlagning men det är ett mål i livet att kunna lära mig att laga mer vietnamesisk mat. Den där kombinationen av det sura i limen och fisksåsen till det marinerade köttet med koriander och risnudlarna... Jag kan äta det varje dag utan att tröttna.

Agneta Chong

Vad gör du när du inte förmedlar framtida drömboenden till dina kunder?
På min fritid händer det att jag befinner mig på tennisbanan eller så umgås jag med familj och vänner. Jag har precis blivit gudmor och kommer att spendera mycket tid med min fina, lilla guddotter. Det känns dock inte som att man har så mycket fritid i detta yrke men det gör att jag uppskattar varje ledig tid mer. Jag kan bli lite rastlös av att vara ledig för mycket. Det måste vara en yrkesskada (skrattar).

Vad är ett drömboende för dig?
Det finns faktiskt många drömboenden i mitt tycke. Jag tycker om arkitektur och kan uppskatta varje tid och epok. Om jag ska välja så är ett riktigt drömboende en klassisk sekelskifteslägenhet med generös takhöjd, stuckaturer, höga fönster, fiskbensparkettgolv, kakelugn och spegeldörrar. Gärna här i centrala Malmö. Jag förmedlade faktiskt precis en sådan lägenhet för en vecka sedan och den var helt fantastisk!  

Publicerad 11.10.19

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Agnetas kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen