Anna Danielsson

Mäklaren som ständigt imponerar

Anna Danielsson är mäklaren som inte är nöjd förrän kunden är imponerad. En mäklare som kan titulera sig både Årets Mäklare Skåne samt Sverige år 2016. Som en före detta satsande idrottare så har Anna tagit tävlingsinstinkten med sig in i mäklaryrket och räds varken höga insatser eller tuffa mål. En mäklare man gärna allierar sig med inför sin livs affär, men absolut inte skall utmana i sällskapsspel – för allas bästa…

Ditt år 2016 var inte att leka med. Årets Mäklare i både Skåne samt i Sverige – hur toppar du detta?
– Jag satsar såklart på att försvara titlarna – men med ännu bättre siffror och ännu nöjdare kunder!

Du låter som en riktig tävlingsmänniska, finns där någon idrott som ligger bakom denna tävlingsinstinkt? 
– Ja, jag simmade väldigt mycket fram tills att jag var 16 år. Att ha sysslat med just individuell idrott med höga krav har säkert påverkat mig och varit med och format den tävlingsmänniska jag är idag.

Ah, en sådan man ej vill spela sällskapsspel med en fredagskväll?
– Haha, precis så! Det finns aldrig någon som vill spela med mig!

Hur länge har du arbetat som mäklare på Erik Olsson?
– I snart fyra år nu. Jag började som visningsvärd redan under mina studier och sedan tog det helt enkelt fart. Erik Olsson var för mig det självklara förstavalet. Vi har den klart bästa helhetslösningen gentemot kund.

Vad är det mest spännande med ditt yrke?
– Helt klart variationen. Ingen dag är den andra lik och du vet aldrig vad dagen kommer att bjuda på när du vaknar. Självklart finns där en viss planering men i slutändan handlar allt om att ro kundens affär i hamn. Det är alltid dagens viktigaste agenda.

Du är specialiserad på Gamla Väster samt City där du även innehar 53 % av marknadsandelarna, vad gör dessa områden så speciellt?
– De har båda sin stil och charm. Gamla Väster med sina vackra sekelskifteslägenheter och pampiga våningar. City kontrar med mer moderna bostäder och nybyggen – båda fantastiska på sitt egna sätt.

Vad är hemligheten till att prestera skulle du själv säga?
– Det är enkelt; jobba hårt. Jag skrev kontrakt klockan 23.30 i går kväll. Jag lägger ned både hjärta och själ i mitt jobb och nöjer mig inte med nöjda kunder. Jag vill att de ska känna sig imponerade. Och känna att jag verkligen har gett 110 % i affären. Jag brukar ofta fråga mina kunder vad som är Champagnenivån – och sedan leverera minst det.

Champagnenivån?
– Alltså vilken nivå kunden ska upp till för att det skall serveras champagne – gärna till alla inblandade, säger Anna och skrattar.

Samtalet fortsätter om prestationer, vackra bostäder och champagne i alla dess former. Och man kan ju tänka sig att det har blivit en hel del tillfällen till att fira med så många framgångsrika affärer bakom sig.

Det låter som en livsstil för dig, mäklaryrket?
– Ja det stämmer nog. Arbete och privatliv flyter helt klart samman och många av mina kollegor är också mina nära vänner. För att vara en framgångsrik mäklare så tror jag att detta krävs. Kanske lite på gott och ont men mest gott skulle jag själv säga.

Vad är den första frågan du själv skulle ställa till en mäklare om du var på andra sidan?
– Jag skulle vilja förstå och känna mig trygg med mäklarens lokalkännedom, försäljningssiffror och statistik. Just statistik är något som aldrig ljuger. Sedan givetvis uppleva den där känslan som är så viktig. Att jag känner mig säker på att mäklaren kommer göra sitt yttersta för min affär och att vår relation grundar på en öppen och ärlig dialog. Engagemang är grymt viktigt! Något jag själv aldrig tummar på.

Malmö är ett stenkast från kontinentala Köpenhamn, något du nyttjar ofta?
– Alldeles för sällan faktiskt. Jag åker gärna över och julhandlar men ofta blir det mest när man ska flyga vidare därifrån.

Vad bjuder Malmö på för godbitar då?
– På helgen uppskattar jag en lång brunch med vänner och familj. Det är hos dem jag hämtar energi. Malmö Live har en jättefin brunch och så även Scandic Triangeln. Eftersom Scandic kör även på lördagar så brukar det bli där vi hamnar. Söndagar är ju en mäklares måndag. Efter brunchen så tar vi en sväng till Ribban och går en lång promenad längs stranden. Kvällen rundas av med ett gott glas vin och kanske ett besök på Bastard.

Till sist. Jag har under intervjun funderat på vad man helst skulle utmana dig på för att ha störst chans till att vinna.. Vad är svaret?
– Schack! Så långsamt och trist!

Publicerad: 12.01.18

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

ANNAS KONTAKTUPPGIFTER

Tillbaka till toppen