Gustaf Hafström

Masthugget i fokus

Vi träffar Gustaf Hafström, en av Göteborgs mest uppskattade mäklare, på Masthuggsberget i Gamla Masthugget där han både bor och har sitt fokusområde. 

Gustav berättar att Masthugget bland annat är känt för sina vackra landshövdingehus och närheten till grönområdena i Slottsskogen - de senaste tio åren även känt som platsen för den populära musikfestivalen Way Out West. "Det är väldigt fin utsikt över hamninloppet om man sitter vid Masthuggskyrkan. Här är vi ofta många som samlas och sitter och grillar på sommarkvällarna." 

Områdesvy Göteborg Västra Centrum

Vad är det bästa med att bo i Gamla Masthugget?
Det bästa med att bo här i Gamla Masthugget är att det är så nära till stadspulsen i Linné, samtidigt som det ligger lugnt uppe på berget. Sen är det jättebra med närheten till mina kunder. Jag kan ju verkligen mitt område och det är alltid lika kul att träffa på bekanta och nya ansikten i kvarteret.

Slottsskogen

Vad kan du rekommendera för den som har en ledig lördag i området?
På sommaren tycker jag att man ska ta med sig picknick och sätta sig i Slottsskogen. Ett tips är att köpa bröd från Bullen & Brödet – helt klart bästa baguetterna i stan! Eller ta en morgonpromenad och äta frukost på Kafé Magasinet innan man strosar ner mot stan. Här brukar jag ibland sitta och arbeta när jag vill komma ifrån kontoret en sväng. Kvällstid tycker jag man ska satsa på middag i Linné. Här finns det en hel del bra restauranger - bara att välja och vraka.

Gustaf Hafström, Mäklare i Masthugget på BageriMäklare på Bullen och Brödet

Hur kommer det sig att du blev mäklare?
Jag jobbade som kock innan, både i Sverige och utomlands, men jag saknade det här att dagligen träffa nya människor. Det är det bästa jag vet. Sen ville jag ha en större kick och gå vidare i mitt yrkesliv och har nog alltid tänkt att mäklare hade passat mig perfekt. Och det gjorde det.

Vad söker du för kickar nu för tiden?
Jag vill arbeta mer med min egna och Erik Olssons utveckling. Vår gemensamma ambition är ju att alltid vara ett företag som ligger i framkant. Min förhoppning är få ännu fler kunder att uppleva skillnaden det faktiskt gör att välja rätt mäklare och mäklarbyrå!

Gustaf Hafström, Mäklare på Erik Olsson

Alla våra kunder får möjlighet att betygsätta sin mäklare på rekommendationstjänsten Reco. En siffra vi är stolta att kunna redovisa öppet på vår hemsida.

Du har en fantastiskt fin Reco-siffra (4,9 av 5). Vad tror du det beror på?
Den här var svår att svara på utan att låta mallig (skrattar). Men jag ger alltid allt och är tillgänglig i princip jämt. Och jag försöker alltid nå högre även om säljarna redan är nöjda. Tror också det beror på att jag är bra på att få folk att känna sig sedda, något som gör att även spekulanter som kanske inte är så framåt går från en visning med en bra känsla. Jag gissar att det är några av mina hemligheter, men det är alltid roligt att läsa kundernas egna omdömen.

Gustaf Hafström, Mäklare i Masthugget i telefon

Vi följer med Gusaf på en promenad till kontoret på Odinsgatan i centrala Göteborg. Med sig har han hunden Elsa. "Elsa är en åttaårig engelsk bulldog. Hon är väldigt lat och gillar oftast inte att gå så långt. Då är det väldigt praktiskt att jag bor med Slottsskogen som närmaste granne. Det är tur att hon inte har något emot att hänga med till kontoret då och då. Favoritsysslan är att gå på jakt och leta matrester i köket. Världens mest ekologiska dammsugare!"

Publicerad: 21.12.16

Gustaf Hafström, Mäklare på Erik Olsson

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Gustafs kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen