Monika Tanko

Med fokus på Guldheden

Årets kompis och Årets medarbetare på EO-galan 2018. Två utmärkelser som tydligt visar att Monika Tanko inte bara är en toppmäklare utan också en uppskattad medarbetare hos kollegor och chefer. Vi besöker henne i fokusområdet Guldheden, Göteborg.- Guldheden är en guldklimp som många inte känner till. Det räknas till Göteborgs innerstad, men det är långt ifrån lika stökigt och högljutt. Här bor du i ett lugnt område med massa härliga grönområden och fantastiska utsiktsplatser. Det är inte spårvagnar som dundrar förbi utan här är det fågelkvitter du hör ute på balkongen. Om du har tur ser du rådjur och harar och ibland hittar även en älg förbi. Har du någon särskild koppling hit?
- Min relation till Guldheden började för fem år sedan när jag flyttade upp till Göteborg från Småland. Är man som jag född och uppvuxen i Småland är det här det perfekta området. Jag ville bo någonstans där jag kunde känna det lugnet och grönskan som jag hittar i Småland men ändå ha nära till de mer fartfyllda platserna, vilket jag hittar just här. Hur är det att bo så nära dina kunder?
- Att bo och jobba i samma område har varit en stor fördel i min mäklarkarriär. Man får en helt annan kännedom om området när man dagligen tar spårvagnarna, handlar i mataffärerna, söker garageplats och bokstavligt talat lever mitt ibland säljare och köpare. Jag har massor med tips till blivande Guldhedsbor! Både sådant som var de bästa smultronställena och promenadstråken finns, men också gällande praktiska saker som vilka spårvagnar och bussar som går vid olika tillfällen på dygnet. 

”Monika har en positiv inställning och en energi som jag sällan tidigare skådat. 
Mycket tillmötesgående, rak och professionell men alltid nära till skratt. 
Det var inget enkelt objekt att sälja, och det var otroligt många turer fram och tillbaka. 
Hon var tålmodig och ingav stort förtroende, men var hård då det behövdes. 
Vi är mer än nöjda med Monika som mäklare och resultatet av försäljningen. 
Hon har våra varmaste rekommendationer.”

Klicka här för att se fler rekommendationer om MonikaDu har avancerat fort i branschen och bildade partnerbolag förra året, bara 26 år gammal. Berätta lite om det!
- Det känns helt fantastiskt! Jag jobbar alltid för att nå högre höjder, slå mina rekord och överträffa kundens förväntningar. Att kunna bilda mitt bolag är ett kvitto på att det jag gör är bra. Det är en otrolig känsla att ha ett aktiebolag i sitt eget namn. Det är verkligen en stor personlig utveckling. 

Vad har du för knep för att just överträffa kundernas förväntan, gång på gång?
- Svaret på det är framförallt min försäljningsstrategi, men den är hemlig tills man anlitar mig... En sak kan jag avslöja och det är att jag är väldigt ärlig gentemot mina kunder och lovar bara sådant jag kan hålla. Ärlighet varar längst. Klyschigt, men sant. När marknaden är tuff syns skillnaden mellan mäklare och mäklare väldigt tydligt. När lägenheterna inte längre säljs av sig själva är det viktigt att välja den mäklare som är beredd att lägga ner tid och engagemang på att få bostaden såld till ett bra slutpris, trots att marknaden sviker. För det går - man måste bara jobba extra hårt för att lyckas.

Du upplevs som otroligt driven och energisk. Vad ligger bakom det och vad motiverar dig vidare?
- Jag har alltid varit den som inte kunnat sitta still och varit extremt tävlingsinriktad. Min energi får jag av att jag är tävlingsinriktad och det i sig gör mig driven. När jag gick på lågstadiet började jag gråta för att jag gjort klart alla matteläxor och låg så många terminer före att lärarna inte kunde ge mig fler uppgifter. Det har följt med mig hela livet. Jag vill alltid vara bäst på det jag gör, ha det där extra försprånget, och det driver mig till att varje dag göra mitt allra bästa för mina kunder. Att dessutom vinna Årets kompis och Årets medarbetare på EO-galan i våras var ett kvitto på att även mina kollegor samt chefer tycker att jag är en rolig prick och en värdefull medarbetare. Det ger mig en extra skjuts framåt.

Publicerad: 21.06.18

Kontakta Monika 


Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Tillbaka till toppen