Silva Curraj

Med fokus på Segevång

Mest anlitade mäklaren i Segevång 2017, flest publicerade bostäder i Segevång 2017 och den mest rekommenderade mäklaren i Östra Malmö 2017. Det kan inte kallas annat än en storslam. Vår mäklare Silva Curraj är onekligen en sann stjärna i sitt fokusområde. 
 

När förstod du att det var just mäklare du skulle bli?
Jag har alltid haft ett intresse för människor, gillat att lära känna nya bekantskaper och socialisera. När jag var yngre sålde jag kvällstidningar och en vanlig runda som skulle ta 30 minuter tog mig två timmar för att jag alltid stannade och pratade med kunderna för länge. Då var jag 13 år gammal. Därefter följde sommarjobb i allt från butik till telefonförsäljning, så att utbilda mig till fastighetsmäklare kändes naturligt och självklart.   


 
Efter tre års studier på fastighetsmäklarprogrammet i Malmö blev Silva färdigutbildad mäklare 2015.

 Har du några tips till den som just nu utbildar sig eller är nyexaminerad mäklare?
Det är alltid tufft att vara ny. För vissa går det fort att komma igång medan det för andra tar tid. Därför är det viktigt att redan i ett tidigt skede vara beslutsam och inte ge upp under de första tuffa månaderna. Håll ut och ha tålamod. Tänk på att du kan komma långt och lära dig mycket på att vara hjälpsam och jobba mycket gratis. Stå på kollegornas visning, där finns en chans att knyta nya kontakter och boka ett eget möte. Var delaktig i en kollegas kontraktsskrivning för att känna dig trygg när den biten kommer. Det är även viktigt att våga och testa att göra grejer själv. Är man ny vill man gärna ha någon med sig när det är dags för just kontrakt, men utmana dig. Våga göra det själv! Var kontinuerlig i din marknadsföring och var alltid tillgänglig för kunden oavsett tid på dygnet. 

Hur lägger du upp dina dagar?
Alla dagar ser olika ut beroende på hur jag har planerat dem. Vi har väldigt mycket frihet under eget ansvar på Erik Olsson, så man kan planera sin dag helt efter sig själv och kunderna vilket passar mig perfekt. På fritiden ser jag till att umgås mycket med vänner och familj, åker gärna hem till Blekinge där jag kommer från och hämtar energi.

  

”Silva är socialt kompetent, trevlig och duktig på det hon gör. Hon får dig som säljare att känna dig trygg och uppdaterad. Försäljning efter första visningen!”

- nöjd kund på hittamäklare.se

 

Flest rekommendationer, flest publicerade bostäder och högst publicerat värde. Silva är totalt dominerande i sitt fokusområde i Segevång, Kirseberg.

Du har sedan över ett år tillbaka vunnit meriter som den absolut främsta mäklaren i ditt fokusområde. Hur har du lyckats med det?

Redan från början bestämde jag mig att jag skulle bli störst här och kände från första mötet att jag kom bra överens med kunderna i området. De boende är väldigt sociala och pratar gärna med grannarna och håller varandra uppdaterade. Jag hade även hjälp av alla våra marknadsföringsverktyg så som pilskyltar, sadelskydd och isskrapor. Jag såg till att alltid komma ut i området med allt material vi har tillgängligt, ingen boende skulle missa att jag jobbar här som fokusmäklare. Därefter började telefonen ringa. Jag fick åka på intag och när kunderna sedan fick otroligt bra betalt för sina bostäder började ordet sprida sig till grannarna. Jag får väldigt ofta samtal från boende som känner någon i här i Segevång som har sålt med mig och rekommenderat mig vidare. På den vägen har det fortsatt. Jag har byggt upp ett positivt varumärke och jobbar hårt för att det ska försätta så.

 

- Det bästa med jobbet är mötet med alla kunder. Det är relationer som jag värdesätter högt, särskilt då jag vet att det är en känslig situation för dem. De sätter allt i mina händer, en av livets största affärer, och förväntar sig att jag ska leverera. Det är alltid en kick när parterna avslutar affären med ett leende och vill rekommendera mig vidare. Finns inget bättre! 

Publicerad: 30.05.18

KONTAKTA MIG

Tillbaka till toppen