Torbjörn Berglund

kungen av linné

Det finns bra mäklare och så finns det mäklare som branschkollegor från konkurrerande byråer anlitar när de ska sälja den egna bostaden. 

Han har Erik Olsson Fastighetsförmedlings nöjdaste kunder, är en av de mäklare som säljer flest bostäder och är den enda i företagets historia som har tagit hem titeln ”Årets mäklare - nöjda kunder” tre år i rad. Utmärkelserna haglar över Torbjörn Berglund och kunderna ger honom stående ovationer på Reco.

Kollegorna beskriver honom som en av de mest positiva personer som de någonsin mött. Mäklare på konkurrerande mäklarbyråer anlitar honom när de ska sälja den egna bostaden. Jo, det har hänt. Två gånger. Han låter närmast övermänsklig, hur lyckas man med allt det där?

- Jag tror att det handlar mycket om att jag är mig själv. Engagemang ger resultat. För mig är det viktigt att våga prova nya grepp, förklarar han. 

 

Engagemang ger resultat

Torbjörn Berglund, fastighetsmäklare

 

Och slentrianmässiga visningar, det får någon annan ägna sig åt. 

- När det kommer till visningar vill jag tänka utifrån besökarnas perspektiv och hitta på något som speglar lägenhetens karaktär med glimten i ögat. Ett exempel? Jag kombinerade en lägenhetsvisning i Majorna, där jag är uppvuxen och har bott större delen av mitt liv, med ekologisk grillning. Det var en klockren stämningshöjare!

När Torbjörn planerade in Sveriges första nattvisning till en sen lördagskväll kraxade olyckskorparna - vem vill gå på visning då? 

- Men det blev en succé. Visningen drog över 30 spekulanter och andra mäklare började med liknande event efter det.

Nytänkandet resulterar även i nya, spännande samarbeten, hela tiden. Det senaste i raden är med nyöppnade restaurangen Bekk, som ligger i Brf Slottsskogen - en stor förening där Torbjörn brukar vara det självklara valet när det är dags att sälja.

Att Torbjörn är en välkänd person i Linné råder det inget tvivel om. Under de få timmar som vi ses hinner vi springa på flera personer som har sålt eller köpt sin bostad genom honom och slås av hur omtyckt han är. 

Då och då byter han livet i Linné mot äventyr i andra världsdelar. Han har, bland annat, bussat genom Sydamerika, åkt tåg genom Indien, vandrat i Amazonas och roadtrippat i Australien.

- Mitt intresse för resor kommer jag att bära med mig hela livet. Nu hägrar den största resan hittills - om några månader ska jag bli pappa. Det känns helt fantastiskt!

Publicerad: 13.04.17

 Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

torbjörns kontaktuppgifter 

Tillbaka till toppen