Bäst betalt - hur har det räknats fram?

Om UC:s undersökning

Under de 15 år som undersökningen genomförts har sammanlagt över 182.000 bostadsförsäljningar där Erik Olsson Fastighetsförmedling och någon av de andra mäklarna i undersökningen har sålt en bostad i exakt samma förening under samma år kontrollerats. Av dessa har Erik Olsson Fastighetsförmedling förmedlat över 39.000 bostäder, motsvarande drygt 21%.

Under 2022 ingår totalt 15 000 bostäder i undersökningen. Av dessa har Erik Olsson Fastighetsförmedling förmedlat 3466 bostäder, motsvarande drygt 23%. Snittstorleken på de undersökta bostäderna under 2022 var 64 kvm hos Erik Olsson och 61 kvm hos övriga mäklerier.

Undersökningen bygger på alla bostadsförsäljningar i de geografiska områden som undersöks där Erik Olsson Fastighetsförmedling och andra mäklerier, som tillsammans står för mer än 97 procent av alla bostadsförsäljningar som sker via fastighetsmäklare i Sverige, har sålt i samma förening under det undersökta året. För att få så jämförbara försäljningar som möjligt inkluderar underlaget bara föreningar där både Erik Olsson och något av de andra fastighetsmäklerierna i undersökningen har sålt minst en bostad var under året. Eventuella skillnader i skick eller dylikt kan inte beaktas. Bostäderna som ingår är lägenheter på 1 - 5 rum.

Tillbaka till toppen