Lär dig mer om lånelöfte och budgivning

När du väl har bestämt dig för att köpa ny bostad är det dags att börja gå på bostadsvisningar för att känna av marknaden och undersöka vilken typ av bostad du är intresserad av. För en del blir detta ett letade med ändlöst många visningar, medan det för andra räcker med en visning innan rätt lägenhet eller hus dyker upp.

När du har hittat rätt kan det vara knappt om tid innan budgivningen är avslutad. Dagens budgivningsprocesser är i många fall snabba, med många intressenter som snabbt vill lägga bud och avsluta budgivningen. Det är därför mycket viktigt att du som spekulant är väl förberedd och redo att lägga bud när rätt bostad dyker upp.

 Lär dig mer om lånelöfte och budgivning

Förbered finansiering och lånelöfte inför bostadsköp

En viktig del i köpprocessen är att i god tid förbereda finansieringen och ordna med lånelöfte i god tid. Eva Holmlund, VD på Söderberg & Partners Bolån, förklarar mer:
– På Söderberg & Partners Bolån ser vi ett större behov än någonsin att kunna erbjuda våra kunder en personlig och snabb handläggning. Våra kunder upplever ofta situationen på bostadsmarknaden som stressig, där fokuset ligger på en budgivning som i många fall avslutas kort efter visningarna. Vi vill i en sådan situation både effektivt och personligt kunna förbereda kundens finansiering i god tid innan budgivningen avslutas, så att man som kund inte missar chansen till sin drömbostad för att man inte får tillräckligt snabb hjälp från sin bank, säger Eva Holmlund.

Fem tips till dig som ska köpa bostad:

1. Prata med en långivare så tidigt som möjligt för att förbereda lånelöfte.
2. Efterfråga ett lånelöfte som täcker alla de typer av bostäder och priser som du är intresserad av för att slippa uppdatera lånelöftet under processen.
3. Be långivaren om boendeutgiftskalkyler för olika scenarion och räntebindningar så att du är helt förberedd på vad din nya boendesituation kommer att kosta dig.
4. Välj en långivare som du får förtroende för och som kan stötta dig i köpprocessen.
5. Kontrollera alltid lånelöftet en sista gång innan du skriver på kontraktet för en bostad!

Önskar du hjälp med lånelöfte och bolån?

Vill du ha hjälp med ditt bostadslån eller veta mer om Söderberg & Partners Bolån samt vilka ränta de kan erbjuda dig? Fyll i formuläret nedan så kommer de kontakta dig inom kort.

Tack, Söderberg & Partners Bolån kommer kontakta dig inom kort!

✶ Obligatoriska fält

Hos Söderberg & Partners Bolån får du en kundansvarig som hjälper dig med samtliga delar av ditt bolån, från ansökan till dess att lånet är utbetalt. De vet vikten av att kunna agera snabbt på bostadsmarknaden och att du som kund ska få snabba och pålitliga besked. Därför är deras ambition att kunna lämna svar på din låneansökan redan samma dag.

 Tips om bolån för dig som ska köpa bostad

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen