Fem fördelar med att sälja bostaden under sommaren

Sommar, sol och mobilscrollande efter drömbostaden! Så ser många semesterfirares vardag ut runt om i landet. Att sälja bostaden nu kan därför vara en riktigt lönsam affär. Vi ger dig fem smarta anledningar att sälja bostaden när alla är lediga!

Att det skulle vara svårt att sälja sin bostad under sommaren är en gammal myt som lever kvar än. Flera mäklare menar att de har gjort några av sina bästa försäljningar sommartid eftersom konkurrensen är mindre. Enligt en tidigare undersökning från Hemnet är villautbudet 30 procent lägre i juli än i maj och utbudet av bostadsrätter minskar ännu mer. Bor du i en attraktiv bostadsrätt i en storstad så finns det stora chanser att lyckas.

Mindre konkurrens

Under sommaren ligger färre objekt ute tillförsäljning, vilket gör konkurrensen mindre. Ett lägre utbud kan leda till ett högre försäljningspris. En nackdel kan däremot vara att intressenter är bortresta och inte har möjlighet att komma på visningen. För dig som ska köpa en bostad i samma tidsperiod som du säljer kan det vara svårt att hitta något nytt, just på grund av det låga utbudet. 

Ledig och uppkopplad

Flera undersökningar visar att folk fortsätter att vara lika uppkopplade under semestern som när de arbetar och Hemnet-appen går varm i mångas telefoner. Det är självklart en fördel för dig som ska sälja att så många som möjligt ser ditt objekt. Under semestern har folk också mer tid att aktivt leta efter sitt drömboende och gå på många visningar.

Uteplatsens storhetstid

En balkong eller uteplats med inbjudande sittplatser och härliga växter är en bonus när du säljer sommartid. Det blir en naturlig samlingsplats och ett extra rum att njuta av under sommaren. Visningsbesökare kan enkelt föreställa sig själva njuta av en kopp kaffe på morgonen eller en kvällsdrink med vännerna.


Vackert väder & glada människor

Det härliga vädret gör folk mer motiverade att gå på visning än om det ösregnar. Dessutom är människor generellt sett mer positivt inställda under sommaren. Om bostadsbilderna tas sommartid är det större chans att få till blå himmel och vackert ljus än under vinterhalvåret.

Studenter söker bostad

Många studenter får antagningsbesked i mitten av juli, vilket kan sätta igång ett aktivt boendesökande. Har du en etta i en storstad kan det löna sig att sälja lägenheten nu. Många ser även hösten som en nystart och börjar leta nytt jobb och boende under semestern.

5 skäl till att sälja bostaden på sommaren

1. Utbudet är lägre, vilket leder till mindre konkurrens.

2. Folk är lika uppkopplade och har mer tid att leta på semestern.

3. Har du en bostad med uteplats är den extra attraktiv sommartid.

4. Fint väder lockar fler till visningarna och folk är generellt mer positiva under sommaren.

5. Många studenter söker nytt boende efter antagningsbeskeden i juli.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen