”Blir inte mer lokal än så här”

Filip Stenbeck startade sin mäklarkarriär 2018 och har sålt mycket lägenheter och hus i framförallt Nacka och på Södermalm. Idag driver han franchisebolag på Södermalm tillsammans med kollegorna Mikael Rantala och Lotta Röhnisch. Målet är att ta marknadsandelar i området och vara det självklara valet när kunden ska sälja sin bostad på söder.  

Filip Stenbeck är själv bosatt på söder och ser en stor fördel att både bo och arbeta i området då han har byggt upp en gedigen kunskap och kan därför hjälpa sina kunder på bästa sätt. Det som lockade att börja mäkla på just Södermalm var blandningen av människor och bostadstyper, att det finns alltifrån äldre hus, till 70- och 80-talsbostäder och nyproduktion.  

 Jag känner mig helt klart lite extra lokal tack vare att jag bor här.Genom att jag själv bor i området skapar det stora möjligheter, säljer jag en bostad på granngatan kan jag visa den när som helst. Jag säljer mycket i mitt fokusområde Katarina/Sofia och har koll på parkerna och restaurangerna i området. Man kan inte bli mycket mer lokal än så här! Svarar Filip.  

Vad kommer franchisetagandet göra för din karriär? 
– Det är en annan roll man kliver in i nu med ansvar för anställda och omsättningen. Det är en extremt rolig resa som väntar och vi kan egentligen bara se framåt. Målet är att ta marknadsandelar på Södermalm och att de anställda ska trivas på kontoret och ha kul tillsammans, samtidigt som vi ska jobba hårt. Det lyckas vi med tack vare att ha högt i tak och kul på arbetsplatsen plus att man ska få stöttning och hjälp med det man inte kan, svarar Filip. 

Berätta mer om ert team! 
– Vi kompletterar varandra och är bra på olika saker. Alla är lättsamma och vill samma sak. Jag är den strukturerade med övergripande ansvar för bolagetdrift och är VD. Mikael Rantala har ansvar för rekrytering medan vi andra tar mer ansvar för driften och ekonomin. Lotta Röhnisch har det ekonomiska ansvaret och har varit mäklare på Södermalm i 10 år och har lång erfarenhet av marknaden. Vi är i grunden tre örebroare och jag och Mikael Rantala kände varandra sedan tidigare och arbetade tillsammans för fyra år sedan. Svarar Filip. 

Varför blev det just Erik Olsson för dig? 
– Erik Olsson Fastighetsförmedling erbjöd ett spännande koncept som kändes jättebra. Att jag kan följa mina kunder på ett helt annat sätt än jag kunnat tidigare och även hjälpa dem under deras bostadskarriärDet är en del jag älskar med jobbet. På så sätt kan jag bygga en relation med kunden över tid, svarar Filip. 

Vad är det kunderna uppskattar mest hos dig som mäklare? 
 Att jag är lättillgänglig, pålitlig och strukturerad i min försäljningsprocess. Jag är alltid mig själv, vilket kunderna uppskattar eftersom jag har hög kundnöjdhet. Mitt mål är att kunden ska känna sig trygg under resans gång och givetvis få bäst betalt för sin bostad, svarar Filip. 
 
Vad är du mest stolt över med Erik Olsson-metoden? 
 Det är framförallt att den skapar en extremt tydlig struktur för hur affären ska gå till. Kunden blir guidad från start till mål och förstår innebörden av det vi faktiskt gör. Man märker att kunderntycker att det är spännande och intressant att se hur vi steg för steg arbetar för att få bästa möjliga betalt för bostaden. På de mäklarkontor jag arbetat på tidigare har det inte funnits någon lika tydlig metod, svarar Filip. 

Hur kom det sig att du ville bli mäklare från start?  
 När jag var liten bodde jag grannmed en fastighetsmäklare och jag tyckte det grannen gjorde verkade spännande. En tidigare chef rekommenderade även mig att bli mäklare eftersom jag var väldigt bra med människor och försäljning. Därefter tog jag en examen i fastighetsekonomi på Karlstads Universitet och på den vägen är det. Allt handlar om kundrelationer för att lyckas bygga tillit och långsiktigrelationerDet tror jag är fundamentalt för att bli en framgångsrik fastighetsmäklareavslutar Filip vår intervju med. 

Kontakta Filip för en lyckad försäljning. 
 

 

 

Tillbaka till toppen