”Jag tror man vinner på att vara sig själv”

Mikael Rantala började arbeta som fastighetsmäklare i oktober 2018 och har sedan dess gjort en spikrak karriärFramgångsreceptet enligt honom själv är ett starkt driv och högt tempo. Lär känna vår stjärna som sedan årsskiftet driver franchisebolag på Södermalm tillsammans med två rutinerade kollegor.  

Det är inte en tillfällighet att Mikael Rantala har en bakgrund som elitgymnast. För att lyckas ta sig så långt inom elitidrotten krävs ett starkt driv, vinnarskalle och god fysik. Mikael Rantala har begåvats med allt det. I vårt första möte förstår jag snabbt varför han har lyckats så bra som mäklare. Han är lyhörd, påläst och förtroendeingivande, egenskaper som alla är väldigt uppskattade i en roll där man ska kunna skapa relationer med många kunder.   
– Jag tror att jag har lyckats tack vare att jag har disciplin och ett starkt driv att hela tiden bli bättre. Det faller sig naturligt för mig och är en stor fördelJag hjälper mina kunder med en helhetslösning. Samtidigt som jag säljer en bostad hjälper jag kunden att hitta nästa bostad. Jag arbetar som köpmäklare och ringer på adresser och bokar in möten. Allt det här gör jag bakom kulisserna och det uppskattas verkligen av kunderna. Jag finns här för att göra processen enklare och bättre för mina kunder, svarar Mikael. 

Mikael Rantala har redan fått flera fina utmärkelser under sin karriär, bland annat hamnade han på plats 28 gällande Sveriges bästa mäklare 2020. 

Vad är det kunderna främst uppskattar med dig som mäklare? 
– Att jag är tillgänglig när dom behöver mig. Jag brukar också få höra att jag är tydlig, rak och genuin. Mäklandet handlar mycket om relationsbyggande försäljning i grund och botten. Jag tror att man vinner på att vara sig själv hela tiden och inte göra sig till, svarar Mikael. 

Vad kommer franchisetagandet att göra för din karriär? 
– Jag kommer fortsätta att mäkla mycket eftersom jag tycker det är så kul. På sikt kommer jag att finnas till hands och motivera andra mäklare, oavsett om det är deras karriärstart eller karriärbyte. Vi vill bygga något långsiktigt tillsammans, en arbetsplats där medarbetarna känner att de har högt till tak och utrymme att vara sig själva. Inom den närmaste framtiden kommer vi att anställa en koordinator och vi har två nya mäklare på gång som pluggar nu. Det viktigaste hos oss är inte att vara en toppmäklare, utan att passa in i gruppen, svarar Mikael. 

Beskriv ert team! 
– Vi har väldigt roligt tillsamman och kompletterar varandra väldigt bra. Jag längtar efter att gå till jobbet och träffa mina kollegor. Jag är väldigt social, glad och positiv som person och ibland kan mina kollegor bromsa mig när jag får för mycket fart. Det är bra, så att man inte kör in i kaklet, svarar Mikael.  

Varför blev det just Erik Olsson Fastighetsförmedling för dig? 
– EO ligger i framkant i branschen och passar hur jag tänker som mäklare. Alltifrån marknadsföringen till hur man arbetar med säljstöd och koordinatorer. Dessutom har företaget en bra värdegrund där man ser allas lika värde, det är viktigt. Jag har trevliga medarbetare och jag känner mig trygg på arbetsplatsen. Att ha möjlighet att bli partner och styra mycket själv under EO-koncernen ger mig friare tyglar än att vara anställd. Tanken är att vara kvar på EO tills jag går i pension, svarar Mikael. 

Vad är du mest stolt över med Erik Olsson-metoden? 
– Att den är strukturerad och tydlig. Alla affärer går till på samma sätt och att det fungerar varje gång. Det är tack vare vår metod som vi sticker ut jämfört med många andra mäklarbyråer. Många fokuserar enbart på själva försäljningsprocessen och glömmer allt runtomkring den, som exempelvis att man ska ha någonstans att flytta också, svarar Mikael. 

Vad har ni för mål framöver? 
 Målet i år är att få igång vårt franchisebolag och ta marknadsandelar på Södermalm. Vi ska ta tillbaka EO på kartan! Avslutar Mikael med.  

 Kontakta Mikael för en lyckad försäljning. 

Tillbaka till toppen