Trendstefan berättar om kökstrender 2023

Få svenska trendjägare syns så mycket i TV och andra medier som Trendstefan, eller Stefan Nilsson som han heter egentligen. Här berättar han om kökstrender.

Trendstefan presenterar höstens kökstrender

Årets kök går i rött och här firar man.

Jag har tillsammans med finska köksföretaget Puustelli för andra gången gjort ett trendkök. Förra året gick det i pasteller och kändes karamelligt. I år tittar vi på nya detaljer och framför allt årets trendfärg rött.

Amerikanska färgföretaget Benjamin Moore utsåg en tomatröd ton till årets färg 2023, och det är en bra grund för det här trendiga köket. Rött är rätt. I det här köket hittar vi passion, hetta, eld och värme. Inget för den fege. Kanske blir vardagens måltider lite mer spännande men chilirött?

Generellt adderar vi mer färg i våra hem. Vi ser rum, efter rum fyllas med färg på väggar och accenter. Köket är inget undantag. Precis som den röda bilen, eller de röda sulorna på skorna så kan rött signalera lyx och flärd. Själv växte jag upp i ett rött kök på 70-talet i Sollentuna. Då valde man rött för att det var färgstarkt och kreativt, inte lyx. Och rött kan vara lika mycket Karin Larsson på Sundborn som italienska bilar. Snällt och tufft. Det kanske ligger i betraktarens öga.

Det blir lite extra elegant när den mörka röda tonen matchas med två rosa kulörer och en grå ton som ska påminna om cement. Det behövs lite pudriga toner till den skarpa röda färgen.

Fotograf Martin Cederblad


Det är inte bara färgen som är utmanande i trendköket.

Här har vi två rundade köksöar. Inte en utan två köksöar. Vid den ena kan man ha sin arbetsplats eller bara hänga, medan den andra ha diskho och mer funktion.

Men framför allt är detta ett firar-kök. Trendköket 2023 handlar om att fira. Den mest uppenbara detaljen är "firarskåpet" som går i en kontrasterande blå ton. Vid köket har vi gjort ett litet skåp som egentligen bara rymmer en flaska vin (kan vara alkoholfritt så klart) och två glas. Vi svenskar älskar att fira. Kanelbullensdag, eller första tossdan i mars.... Och vi behöver fira mer nu när det är jobbigt därute. Det höga ljusröda skåpet innehåller också en snygg kaffestation. Nästan som om man vore på ett dyrt och elegant hotell. Mycket av vår inspiration i hemmet kommer från just hotell. Fortsatt fyller vi våra kök med udda saker som t.ex. konst. Varför inte en fin samling vintage på en hylla som alla kan se?

Följ TrendStefan

För fler trender från inredningsvärlden kolla på @trendstefan på Instagram.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen