Designklassiker att investera i för dig som gillar hållbarhet och kvalité

På Erik Olsson uppskattar vi kvalité. När vi mäklar brukar vi tala om att vår styrka sitter i detaljerna för att beskriva hur vi når ett riktigt bra slutresultat genom att utföra varje moment i vår mäklarmetod så bra vi kan. På temat kvalité och hållbarhet har vi bett ett av Sveriges äldsta möbelföretag, Svenssons, som har erbjudit kvalitetsmöbler av olika slag ända sedan 1898 att tipsa om några designklassiker med utseende och funktion som gör att du trivs hemma. Så här säger Svenssons.

Designklassiker är ett mer hållbart sätt att inreda ditt hem tack vare att du får en inredning som håller både i stil och i kvalitet över lång tid. Vi på Svenssons har under 125 år samlat det bästa inom skandinavisk design med designklassikerna sida vid sida. Här ger vi våra sex bästa tips på möbel- och belysningsklassiker att investera i för ditt hem.

 

Jetson fåtölj av Bruno Mathsson, DUX
Fåtöljen som finns att hitta via varumärket DUX har precis som många andra verk från Bruno Mathsson, en design som kombinerar funktion och komfort, inspirerad av den dåvarande gryende rymdåldern. En ikonisk profil tillsammans med gediget hantverk och känsla för detaljer - Jetson är en möbelikon för alla rum i hemmet.

Lilla Åland av Carl Malmsten, Stolab
En svensk trotjänare inom svensk möbeldesign är den klassiska stolen Lilla Åland, formgiven av Carl Malmsten och lanserad 1942. Stolen har blivit pinnstolen med hela svenska folket och är Carl Malmstens mest älskade och sålda möbel.

 


Flowerpot lampa av Verner Panton, &Tradition
En riktig klassiker när man talar om lampor är Verner Pantons lysande FlowerPot från &Tradition som formgavs 1968. Lamp-serien var en del av den normbrytande designen som uppkom i Danmark under 60-talet och har sedan dess haft en självklar plats på hyllan av designklassiker.

AJ golvlampa, Arne Jacobsen, Louis Poulsen
Den nu ikoniska AJ golvlampan från Louis Poulsen specialdesignades av den välkände formgivaren Arne Jacobsen år 1960 till nyöppningen av SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Armaturhuvudet har en karakteristisk design och en ställbar skärm för att optimera ljusspridningen. En belysningsikon för alla hem.

 


Lamino fåtölj av Yngve Ekström, Swedese
Framröstad som århundradets svenska möbel säger en hel del, den har alla komponenter som gör en bra fåtölj – design, material och komfort, Lamino är fåtöljen som är en naturlig del av det svenska hemmet. Och en sann möbelklassiker som fortsätter överraska med nya utföranden att lära känna.

Sjuan stol av Arne Jacobsen, Fritz Hansen
Arne Jacobsen designade även Sjuan-stolen 1955 som idag hittas hos danska Fritz Hansen. Stolen som kommit att bli en ikon inom modern möbelhistoria visar verkligen på hur en designklassiker kan kännas klassisk och nytänkande på samma gång. Sjuans unika form har en tydlig karaktär och är tillverkad i nio lager av pressgjuten fanér som gör den otroligt stark och hållbar trots sin till synes smäckra och tunna form.

Källa & Foto: Svenssons

Du hittar fler designklassiker på svensson.se

 

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen