Sätt färg på ditt hemmakontor

Nu har det gått ett drygt år med pandemin och många har arbetat hemifrån under långa perioder. Kanske känner du att det är dags för en förändring för att få ny inspiration? Ett enkelt sätt att göra om hemma är genom att sätta ny färg på väggarna.

När det kommer till valet av kulör är det viktigare än man tror. Känner du dig lite trött och nedstämd så kan det göra stor skillnad att uppdatera rummet i en ny kulör som ger dig energi. Därför har vi med hjälp av information från Flügger tagit fram en guide med vilka färger som fungerar extra bra i arbetsrummet, samt vilka färger du bör undvika helt.

Färger som passar bra i arbetsrum

Blått
Blåa nyanser skapar harmoni och gör att väggarna inte känns så påträngande. Blått och grönt har den gemensamma egenskapen att verka avstressande och skapar en balanserad stämning. Ett väldigt bra färgval när det kommer till arbetsrum där det är viktigt att fokus är på det man gör och inte att distraheras av sin omgivning.

Gult
Gula toner gör oss mer optimistiska och gör sinnena öppna för ny inspiration från omgivningen. Gult och grönt har den gemensamma egenskapen att de kan få oss att koncentrera oss bättre. Väljer du en varmare gul ton ger den energi och skapar en ombonad känsla. Väljer du däremot en kallare gul ton tillför den en lyxig känsla till rummet. Tänk dock på att för mycket gult kan skapa stress, så det gäller att välja rätt nyans eller bara måla en fondvägg, helt beroende på rummets storlek.

Orange
Orange är en färg som är känd för att aktivera och motivera och kan därför fungera bra i ett arbetsrum.

Grått
Grått är som sagt alltid flott. Mörka grå toner skapar en lyxig känsla till ditt arbetsrum och får dig fokuserad. Det är en lugn kulör som inte skriker efter din uppmärksamhet och skapar därför en harmonisk bas, perfekt för att ge dig arbetsro.

Greige
Om du har tröttnat på vitt och grått i ditt kontor kan greige vara ett bra alternativ. Det är den perfekta kombinationen av vitt och grått och kulören är väldigt lätt att matcha. Se till att dina möbler passar ihop med tonen du väljer. Greige är speciell på det sättet då möbler åt det gula hållet kan framstå som smutsiga med en greige bakgrund, medan neutralt vita möbler fungerar alldeles ypperligt.

Neutrala ljusa färger
Väljer du en neutral ljus kulör skapas ett fräscht intryck och en positiv påverkan på vårt välmående. Att många kontor och klassrum har just vita, grå eller beigea väggar är inte en slump då de flesta lär sig bäst med neutrala och kalla toner omkring sig. Dessutom fångar de upp mycket ljus, vilket är positivt för ett arbetsrum.

Färger du bör undvika i arbetsrummet

Rött
Röda nyanser kopplar våra sinnen med fara och bör därför undvikas i arbetsrummet. 

Lila
Lila är en färg som ofta sammankopplas med en känsla av depression eller förtvivlan och bör därför undvikas i arbetsrummet.

Just nu erbjuder vi dig som värderar din bostad med oss ett presentkort på färg hos Flügger för 500 kronor. Läs mer här och boka en fri värdering!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen