Fyra livsstilstrender 2022

År 2022 är fortfarande ett oskrivet blad. En del saker vet vi – att 2022 bjuder på både riksdagsval och fotbolls-VM. Men resten då? Trendgurun Stefan Nilsson hjälper dig att orientera dig i det nya året. Här är 2022.

Fyra livsstilstrender 2022

Reparera mera

Bort från slit och släng. Nu vill vi använda sakerna tills de inte längre håller ihop, då ska de återvinnas. Vi lappar och lagar, reparerar och rustar. Nya företag kommer att nischa sig på att ta hand om gamla saker. Rengöringsmedlet Häxan hänger på den nya vårdartrenden. I Sveriges första Häxotek kan man lämna in sin kopparkittel och få den putsad – samtidigt som man blir spådd i tarotkort.

DIY – Do it yourself

Den genomsnittliga svensken handlar femtio (!) plagg per år. Förutom att det kostar pengar tar det ständiga shoppandet både tid och kraft. Vilka är vi och vad sysselsätter vi oss med när vi inte längre konsumerar? Jo, då blir vi kreativa. Nesting eller ett sorts boande. Sylta, safta och pickla. Brodera och sticka. Snickrar din egen trall och brygg egen kombucha. Under pandemin ökade kombucha med 30% i jämförelse med tidigare år. Hellre egenbakat bröd än nya designerväskor.

Konsten sitter i väggarna

Årets julklapp 2021 var en evenemangsbiljett. Nu vill vi gå på utställningar och gallerier. Att modevisningar allt oftare sker på ett konstmuseum känns helt naturligt. När det danska belysningsföretaget lanserade sin nya lampkollektion genom att bjuda in till dansföreställning – utan att en enda lampa syntes på scenen – höjde ingen på ögonbrynen. Så kan man också marknadsföra sig numera. Plugga din Basquiat. Hans konst kommer dyka upp överallt nästa år.

Rutiner för sopsortering

Vi beställer allt mer från nätet, men vad ska vi göra med alla emballage och pappkartonger? Nu vill vi ha hjälp att sortera soporna, och råd i största allmänhet om hur vi kan leva mer miljövänligt. På Ikea finns redan en shop i shoppen där kunderna kan få guidning till en mer hållbar konsumtion. 

Vill du bli uppdaterad med fler trender? Anmäl dig till Stefans trendseminarium 2022 här och ange koden: eriksolsson så får du 100 kronor rabatt.

 Stora trenddagen

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen