Fyra inredningstrender för 2021

Trendgurun Stefan Nilsson presenterar fyra inredningstrender: 2021 blir året när vi byter färgskala. Här är årets viktigaste inrednings- och hemmatrender.

Under 2021 kommer vi inreda med fler färger i hemmet

 

Färger

Vi går in i en period där vi hittar fler färger till det beiga som vi haft ett tag nu. Det monokroma försvinner och istället ser vi inspiration från ätbara färger som rödbeta, grönkål, oliver, bröd och senap. Vi kommer alltså ha fler färger i rummet så fundera på att måla listerna i en annan färg – eller varför inte taket. Den vågade byter ut terrakotta mot en pool-blå ton till det jordfärgade. Varför inte en ljusblå kaffekokare till ditt sandfärgade kök?

Ett bacillfritt hem

På grund av rådande pandemi är vi extra medvetna om hygien och saker får gärna ha dubbla funktioner, till exempel kommer lampor som renar mobiltelefoner, klädgarderober som rengör kläderna när man hänger in dem samt blandare du inte behöver vidröra. Helt enkelt ett beröringsfritt och rent hem. Räkna med att prata luftrenare och material som håller baciller borta.

På grund av rådande pandemi är vi extra medvetna om hygien i hemmet

Uteplatsen

Det finns undersökningar som visar att vi längtar till naturen när läskiga saker som pandemi slår till. Räkna med att vi är mer ute än tidigare. Kanske är ”årets julklapp”, dvs stormköket ett tecken på det. Nu kommer lyxiga uteplatser i sommar. Vi vistas utomhus i ännu större utsträckning och flera exklusiva möbelmärken gör nu även finmöbler för uterummet. Eleganta möbler som tål att stå ute i regn och fukt året om.

Den rådande pandemin har fått många att investera i ett hemmagym.

Hemmagymmet

Oavsett om det är tillåtet att gå till gymmet eller inte så är vi rätt trötta på att bara sitta och kolla på Netflix. I år kommer hemmagymmet på allvar. Räkna med snygga redskap som kan stå framme och det trendigaste man kan ha just nu är ett ”tyst gym”. Massor av mattor. Ingen vill ha en stönande granne.

Trendgurun Stefan Nilsson.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen