Inred i grönt

Ett välbeprövat och enkelt sätt att sätta färg och liv i hemmet är genom att fylla det med grönska. Lek med olika sorters gröna växter, höjd, bladform och färg. Det finns inget rätt och fel, det viktigaste är att gå efter eget tycke och smak. Låt fantasin få fritt spelrum.

Inred i grönt

Låt växterna ta plats utanför fönsterblecken. Hitta nya platser för dina växter och skapa olika höjder genom att använda hängamplar, pallar och piedestaler. Ställ gärna ut stora golvstående krukor och placera hängande växter bland hyllor och bord. Blandingen ger en mer inredd känsla och skapar utrymme för ännu mer grönska.

Inred med träd inomhus

Träd måste inte alltid stå utomhus. Det finns många olika sorter som trivs inomhus, bland annat citrus-, fikus- och palmträd. Bor du i skuggigt norrläge och är typen som sällan kommer ihåg att vattna? Då finns exempelvis Ampellilja, Bromelia, Fredskalla och Svärmorstunga som mår som bäst om de inte står i direkt solljus.

Satsa på en grön nyans till sovrummet.

Måla sovrummet i en grön nyans

Att måla sovrummet i grönt skapar en harmonisk känsla och sägs vara bra för feng shuin. Grönt är naturens och växtlighetens färg, vilket ofta kopplas samman med harmoni. Om du vill att ett rum ska upplevas som lugnt och rogivande är det grönt du ska satsa på. Det är anledningen till att många väljer gröna nyanser när de ska måla om sovrummet. 

Uteplats eller balkong

För att rama in uteplatsen eller balkongen är det alltid en god idé att satsa på mycket gröna växter. Upplevelsen blir mer ombonad och hemtrevlig då. Blanda gärna de gröna växterna med färgglada blommor.

Grönt i badrummet

Den gröna färgen sägs även vara en läkande färg som stimulerar hälsan. Vad passar då bättre än att ta in något grönt till badrummet? Det enklaste sättet är att plocka in sticklingar till badrummet. Sätt skott i vatten så får du enkelt en detalj till badrummet.

Har du fönster i ditt badrum? Satsa då gärna på en större växt som du kan sätta i fönstret. Det ser inte bara hemtrevligt ut, utan skyddar även mot insyn.

Renare luft med växter

Att inreda med gröna växter är inte enbart för att skapa en vacker bostad utan det har också en hälsomässig effekt. Genom att ha mycket växter i bostaden så renas luften och du får bättre nattsömn. Växter som är extra effektiva för detta är bland annat Murgröna, Gullranka, Aloe Vera, Gerbera, Fredskalla och Ampellilja. Så står du i valet av växter, välj gärna en som renar inomhusluften på ett effektivt sätt.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen