Gör en trygg affär trots osäkra tider

Covid-19 har skapat nya förhållningssätt för oss alla, inte minst för dig som planerar att sälja din bostad. Vi har därför tagit fram några tips som du bör tänka på när du planerar att sälja bostaden under rådande pandemi.

 

 

Minska den ekonomiska risken

Den ekonomiska risken minskar om man förbereder både köp och försäljning noggrant och parallellt. Du som vill minimera din ekonomiska risk säljer innan du köper nytt. Säljer du först behöver du aldrig tvingas acceptera en ofördelaktig försäljning och kan enkelt räkna på hur avgifterna kommer att bli i ditt kommande boende.

Se över din boendeekonomi

Tänk noga igenom hur din ekonomi kan komma att påverkas av en lågkonjunktur i kombination med höga amorteringskrav och eventuella ränteförändringar. Ta fram en budget och se till att hålla dig till den. Vår samarbetspartner Söderberg & Partner Bolån  erbjuder dig en personlig kontakt som kan vägleda dig igenom hela bolåneprocessen.

Digitala visningar

Ta reda på om din mäklare erbjuder digitala visningar och digital rådgivning. För många spekulanter kan det vara avgörande för om de ska komma på en visning och eventuellt lägga ett bud.

Privata visningar

Din mäklare bör erbjuda privata visningar  för att du på ett säkert sätt ska kunna se bostaden utan att behöva trängas med andra spekulanter.

Säkerhet på visningarna

Se till att din mäklare har en strategi för att ordna säkra visningarna under pandemin. Att endast ett fåtal samtida besökare får komma in i bostaden och att det finns tillgång till handsprit och munskydd. Våra mäklare rengör dessutom utsatta ytor efter visningen och lämnar kvar ett desinfektionsmedel till säljaren.

Följ rekommendationerna

Det är bra att hålla sig uppdaterad med vad som gäller där just du bor. Följ Folkhälsomyndigheternas rekommendationer här.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen