Så skapar du en välkomnande entré

Planerar du att ha visning? Då kan du skapa en välkomnande entré med hjälp av vackra säsongsblommor och växter samt ljuslyktor och små möbler. Med hjälp av floristen och blomsterinspiratören Sara-Lisa Ludvigsson, som bland annat arbetar för Interflora, har vi listat vad du bör tänka på för att lyckas.

Entrén är det första visningsbesökarna möts av när de ska kika på din bostad. Det är därför viktigt att lägga lite extra tid på att få den riktigt fin. Med hjälp av säsongsanpassade växter, lyktor och kanske en sittmöbel kan du skapa en fin och välkomnande entré. Även för dig som bor i bostadsrätt går det att skapa en välkomnande entré utanför din dörr och även porten.

Välj säsongsväxter

När du väljer växter att ställa vid din entré så är det viktigt att välja efter säsong så att de klarar rådande väderlek. Om det blir omvisningar är det bra om växterna håller sig fräscha länge. Kom ihåg att inte plantera växterna för glest under hösten. På våren har växterna en längre tillväxtperiod och då kan man ställa dem glesare, men nu hinner de inte växa lika mycket innan kylan kommer.

Växter som passar bra just nu

Bollkrysantemum finns i mängder av vackra färger som lila, vitt och rosa. Plantera tillsammans med prydnadsgräs och olika varianter av Sedum. Dessutom finns de klassiska Silverek och Ljung som passar jättebra den här årstiden. Kom ihåg att dagligen sköta om dina växter och plocka bort torra och vissna blad. Vattna enligt rekommendationen och tänk på att om det är tak över entrén så måste du komma ihåg att vattna regelbundet eftersom inte regnet kommer åt växterna då. Se till att det finns ett hål i krukan och ställ krukan på ett fat så att det inte finns någon risk för övervattning. Fördelen om du sköter om din plantering är att den kommer att hålla mycket längre!

Skapa ett vackert stilleben

Plantera gärna växterna i en större kruka. Det ger ett finare intryck än att dutta med någon kruka här och någon kruka där. Väljer du flera krukor kan du gärna gruppera dessa för att skapa en vacker helhet. Ställ gärna dit en ljuslykta och skapa ett stilleben tillsammans med växterna. Det finns många naturtrogna batteriljus idag så välj gärna det om det finns risk att det finns risk för brand. En fördel är att du på flera av dem kan ställa in vilka tider de ska lysa eller inte.

Om du bara har en liten avsats så kan du skapa känslan av rymd med ett avlastningsbord där du bygger upp ett stilleben istället. Ställ gärna dit en stol med en fin dyna och en härlig pläd för att skapa ett varmt och välkomnande intryck. Du kan också ställa dit ett fat med fina rönnbär och en liten vas med någon snittblomma för att skapa känslan av att det är härligt att komma hem.


Bind en krans till dörren

En dörrkrans skapar också ett välkomnande intryck. Växter som passar bra är Hortnesia. De passar både till tunna sirliga kransar eller till mer maffiga varianter, beroende på hur du önskar det. Fler säsongsväxter som gör sig fint i kransen är nypon och rönnbär. Det finns oftast många fina färdiggjorda kransar i din lokala blomsteraffär om du hellre föredrar det. I en del dörrar får man inte spika, då kan man sätta en liten nubb på ovansidan av dörren och fästa ett tunt band. Se till att dörren fortfarande går att stänga. Du kan med fördel fästa en krans både på utsidan och insidan av dörren eftersom det är vad besökaren ser allra först och sist under visningen.

 Vill du ha fler tips på hur man inreder med vackra blommor?

Så väljer du rätt snittblommor

Håll snittblommorna fräscha

Inred med trendiga växter

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen