Med rätt förberedelser ökar chansen till en lyckad försäljning

Förbered försäljningen av ditt hem i god tid för att det ska gå så bra som möjligt. Har du lite framförhållning hinner din mäklare bland annat kontakta tidigare spekulanter som är potentiella köpare av din bostad. Här går vi igenom hur du förbereder dig, steg för steg!

En viktig del i vår unika Erik Olsson-metod är att skapa ett stort intresse för din bostad redan innan den har kommit ut på marknaden. Är bostaden i sitt bästa skick, och har den rensats på onödiga saker och fotograferats i tid, är chansen större att lyckas. Gå gärna igenom vår lista för att säkerställa att du har gjort allt du kan för att ge försäljningen av ditt hem de bästa förutsättningarna. Lycka till!

Rensa bostaden

Rensa bort så mycket som möjligt i bostaden inför försäljningen så den känns luftig och rymlig. Det är lättare för spekulanterna att föreställa sig att de ska bo där själva om personliga föremål har plockats bort. Din mäklare ger gärna tips på enkla åtgärder som höjer värdet på din bostad mycket och gör den lättare att sälja. Det är få som vet lika mycket om vad som höjer värdet på en bostad som våra mäklare. Vi på Erik Olsson samarbetar med Stadsmissionerna för att göra det så enkelt som möjligt för dig att bli av med onödiga saker.

Styling

Ibland kan det behövas en inredningsstylist för att en bostad ska komma till sin fulla rätt. Det kan handla om att byta ut tråkiga möbler, eller om att en omöblerad bostad behöver fyllas med både möbler och inredningsaccessoarer för att locka fler spekulanter. Våra mäklare ger tips och råd om vad som passar bäst för just din bostad.

Fotografering

Våra fotografer och redigerare vet hur de ska visa din bostad från sin bästa sida. Bilderna är väldigt viktiga för att få din bostad att sticka ut i flödet så att spekulanterna kommer på visningen, oavsett
om bilderna är på Hemnet eller i sociala medier. Dessutom ska det vara enkelt för spekulanterna att förstå planlösningen så de får samma känsla för bostaden på visningen som när de såg bilderna. Vi på Erik Olsson erbjuder även skymningsbilder, digitala renoveringar, digital styling och 3D-bilder.

Besiktning

Om du ska sälja ditt hus är det viktigt att det är besiktat i god tid före försäljningen. Våra mäklare kan hjälpa till att ta fram en åtgärdsplan för att avhjälpa eventuella brister som presenteras för visningsbesökarna. Då känner sig potentiella budgivare tryggare genom att de får lättare att beräkna vad renoveringen kommer att kosta innan de ger sig in i en budgivning.

Spekulantregister

Våra mäklare är lokala experter som har tillgång till ett brett kontaktnät med aktuella spekulanter som kan vara nästa köpare till just din bostad. Det kan vara någon som förlorat en tidigare budgivning som de kontaktar när det dyker upp en liknande bostad och bjuder in till en VIP-visning. Dessutom tipsar våra mäklare varandra om bostäder de har till salu för att fånga upp ännu fler intressenter.

VIP-Visning

Genom VIP-visningar erbjuds de som är intresserade av en bostad en unik chans att se bostaden ett par veckor innan den kommit ut på den publika marknaden. Spekulanterna kommer från mäklarens spekulantregister, anmälningar via hemsidan för ”kommande bostäder” och via annonsen i sociala medier. Det är inte ovanligt att en VIP-visning leder till en snabb affär om rätt spekulant dyker upp.

Annonsering i sociala medier

Att annonsera i sociala medier är jätteviktigt. Det är här de potentiella köparna finns. 83% av internetanvändarna använder sociala medier enligt den senaste undersökningen ”Svenskarna och internet”. EO Digital är marknadens främsta verktyg för att nå både aktiva och passiva spekulanter
genom annonsering i sociala medier. Målet med annonserna för kommande försäljningar är att få kontakt med potentiella spekulanter i ett tidigt skede.

Bostadslansering

När din bostad lanseras på den publika marknaden är det fritt fram för alla att anmäla sitt intresse. Alla mäklare på Erik Olsson är flexibla och tillmötesgående avseende visningar och erbjuder alltid
visningsgaranti. Visningsgarantin betyder att vi lovar dig att alla som är intresserade av din bostad får se den. Det är väldigt viktigt för att du som säljare ska känna dig trygg med att vi skapar de bästa
förutsättningarna för att din försäljning ska bli riktigt lyckad.

Går du också i säljtankar?

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen