Klimatsmart nyårsfest

Skåla in det nya året i vintage. Ingenting säger ”gott nytt år” som en stilig setting med massor av gammal rekvisita. Skåla ut det gamla, och in det nya. 

"I kristallkulan för 2020 ser jag att vi kommer att fokusera på att göra saker som är roliga, tillsammans och försöka hitta bra tillfällen att helt enkelt få vara lite ”happy”. Happy är det nya svarta. Hur ska man skåla ut 2019? Jo, med vintage och grandios setting. Låt det bli ett rungande adjö till tiotalet. Och då tycker jag att man ska göra det med skön vintage. Uttrycket kan kännas luddigt –  vilken tidsålder ska man titta på?

Härlig nyårsdukning

Det beror så klart på vad man själv gillar men om man tittar på tidningar som Vogue eller Harper’s Bazaar så är alla coola modemärken i miljöer med vintage. Gucci, Prada, Burberry och Versace har sina modeller i olika varianter av 80-tal. Det är soffor med fransar, stora porslinsdjur och överdimensionerade spegelväggar. Här finns soffbord i glas, ”bubbliga” och runda fåtöljer och alla dessa pasteller. Härligt. Det finns så klart vintagedetaljer för personer som gillar en lugnare stil. De avskalade möblerna med minimalistisk kontur från t.ex. Axel Einar Hjort eller Jean Prouve är så klart tidlösa och passar i den här avskalade trenden som råder.

Men för ett extravagant nyår så satsa på 80-tal. För ett nyårskalas så stressa inte över att allt är från samma tidsålder. Det är absolut helt okej att blanda 80-tal med 30-tal. I år ska man visa sin kreativitet på ett galet och spännande sätt. Du kan till och med slänga in en marmorbyst från 1800-talet (eller nyproducerad). Just nu kan man köpa både ny och riktig vintage. Tiderna flyter ihop lite. Till exempel alla dessa dekorativa snäckskal. Man kan lika gärna köpa ett mintgrönt saltkar som ser ut som ett snäckskal från 80-talet, likväl som att man köper en nyproducerad rosa snäckvas från Ferm Living.

Och är det fest – då ska det vara blommor. Mitt absolut bästa trendtips för blommor är att spana in det som floriststjärnorna Doan Ly gör i New York. Surfa in på deras Instagram och bli knockad av alla deras färgkombinationer och installationer. Visst får man ha 80-talsblommor som flamingoblomman tillsammans med mintgröna bananblad. Absolut.

Mitt nyår ska vara maximerat som de här blomsteruppsättningarna. Så. Sammanfattningsvis. Hur ska man fira nyår 2019? Jo med vintage. Det är klimatsmart, modetrendigt och extravagant. Och den riktigt vågade blandar in ordentligt med 80-tal. Gott slut".´/ Stefan Nilsson, Trendexpert.

Är du intresserad att gå på Stora Trenddagen som han håller i? Anmäl dig här och ange koden "erik olsson" så får du 100 kronor rabatt på biljetten.

Tillbaka till toppen