Köpa lägenhet

Köpa lägenhet

Oavsett om det är första gången du köper lägenhet eller den fjärde i ordningen så finns det mycket att tänka på inför köpet. Vi hjälper dig gärna med lite matnyttiga tips inför köpet av din lägenhet!

Ordna ett lånelöfte

När du hittat din drömlägenhet är du förstås ivrig med att sätta igång med budgivningen. Budgivningen går ofta snabbt så se till att ha ett lånelöfte klart från banken innan budgivningen startar. Vill du ha hjälp med ditt lånelöfte, kontakta vår samarbetspartner Söderberg & Partners Bolån här. 

Få koll på föreningen

När du ska köpa bostadsrätt måste du ha koll både på din egen ekonomi och på föreningens. En låg avgift är bra, men kanske väntar renoveringar imorgon och högre kostnader i framtiden? Mer om det kan du läsa här.

Upplåtelse eller överlåtelse

Köpet av lägenheten kan antingen vara en upplåtelse eller en överlåtelse. En upplåtelse av en bostad sker vid ingång av det ursprungliga avtalet mellan en bostadsrättsförening och den första innehavaren av bostadsrätten. Vid upplåtelse av en bostadslägenhet, vid ombildning eller köp av nyproduktion, är bostadsrättsföreningen din avtalspart. När bostadsrätten sedan går över till någon annan genom köp, byte eller gåva rör det sig om en överlåtelse.

Värdehöjande åtgärder

Det är alltid värdefullt att åtgärda vissa detaljer i bostaden för att få ett bättre slutpris vid försäljningen. Vi har samlat flera tips här.

Utföra renoveringsarbeten

Ett nyrenoverat badrum kan tyckas optimalt för många, men glöm inte att kontrollera vem som utfört arbetet. Be om kvitto eller intyg på att arbetet är fackmannamässigt utfört.

Missa inte ditt drömlägenhet

Anmäl dig till vår bevakningstjänst så får du ett personligt matchningsmail direkt när en intressant bostad kommer ut på marknaden.

Skapa bostadsbevakning

En riktigt lyckad

bostadsaffär

 

När du har hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen