Köpa lägenhet

Köpa lägenhet

Köphjälp vid lägenhetsköp

Oavsett om det är första gången du köper lägenhet eller den fjärde i ordningen så kan det finnas saker som du kanske inte tänkt på innan. Vi hjälper dig gärna med lite matnyttiga tips inför köpet av en lägenhet och erbjuder dig bland annat tjänsten Köphjälp. Fråga oss så hjälper vi dig!

Med vår Köphjälp får du bland annat hjälp med att se över objektsbeskrivning, statistik, värderingtips och budgivningshjälp. Köpprocessen kan skilja beroende på vilken typ av bostad du köper. Nedan finns några punkter att tänka på när du köper en bostadsrätt. Vill du ha en mer utförlig guide som tar upp de olika stegen i en köpprocess kan du läsa vår köpguide.

Ordna ett lånelöfte

När du hittat din drömlägenhet är du förstås ivrig med att sätta igång med budgivningen. Budgivningen går ofta snabbt så ha helst redan i detta skede ett lånelöfte från banken.

Utföra renoveringsarbeten

Ett nyrenoverat badrum kan tyckas optimalt för många, men glöm inte att kontrollera vem som utfört arbetet. Be om kvitto eller intyg på att arbetet är fackmannamässigt utfört.

Upplåtelse eller överlåtelse

Köpet av lägenheten kan antingen vara en upplåtelse eller en överlåtelse. En upplåtelse av en bostad sker vid ingång av det ursprungliga avtalet mellan en bostadsrättsförening och den första innehavaren av bostadsrätten. Vid upplåtelse av en bostadslägenhet, vid ombildning eller köp av nyproduktion, är bostadsrättsföreningen din avtalspart. När bostadsrätten sedan går över till någon annan genom köp, byte eller gåva rör det sig om en överlåtelse.

Tillbaka till toppen