Värdera ditt hus

Husvärdering
 

För de allra flesta är en bostadsvärdering det första steget i en försäljningsprocess. Det ger en bra bild av hur mycket du kan investera i en ny bostad. Vi erbjuder fri husvärdering till alla våra kunder, så tveka inte att kontakta oss.

BLI KONTAKTAD AV EN MÄKLARE

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

 

Fri värdering av ditt hus

En fri värdering av ditt hus, radhus eller villa är en bra start för att få koll på husets värde. Men vägen till en lyckad bostadsaffär handlar om mer än värdering. En husvärdering, hur korrekt den än må vara, är långt ifrån synonym med slutpriset. Vi värderar alltid ditt hus heIt gratis, samtidigt som vi kommer med rekommendationer och förslag på insatser som kan höja marknadsvärdet ytterligare.

Så går en husvärdering till

Först och främst tittar vi på marknaden, aktuell ränteutveckling, inflation och hur bostadsutbudet ser ut för tillfället. Värderingen av huset skiljer sig sedan något beroende på om det är en lägenhet, hus eller villa.

Värdera hus eller villa

När det kommer till värdering av hus eller villor är storleken på tomten viktigt. Många önskar en härlig och välskött trädgård och uteplats och att det är insynsskyddat mot grannarna. Även husets fasad påverkar intrycket så det kan vara värt att investera i en fasadmålning. I övrigt ser man på helheten så som husets skick, läget, uteplatsen, trädgård och kakelugn i samband med en husvärdering.

Hur ser utsikten ut? Finns det goda parkeringsmöjligheter? När renoverades taket senast och när dränerades husgrunden? Detta är också avgörande faktorer för husets värde. 

Värdera hus

Åtgärder som höjer värdet på ditt hus

 Nedan ger vi förslag på insatser som kan höja marknadsvärdet på ditt hus eller villa.

Uteplats & Trädgård

• En uteplats och trädgård är alltid ett stort plus, se därför till att visa upp dessa i bästa skick. Förslag på åtgärder som kan göra skillnad är att olja och lasera terrassen samt beskära träd och buskar.

Tvätta taket

 Har du påväxt på taket gör det stor skillnad att högtryckstvätta det, kom ihåg att undersöka om materialet på taket tål högtryckstvätt.

Antal rum

 Flera spekulanter är ute efter en villa med många rum så har du tidigare slagit ut en vägg för att skapa ett stort rum, kan det vara värt att återställa väggen för att få tillbaka rummen i ursprungsskick.

Slipa trägolv

• Inomhus finns det desto fler bitar att vårda så som att slipa och lackera slitna trägolv. Det kan ge en värdeökning på cirka 2-3 procent.

Besiktiga eldstad

• Har du eldstad i villan? Se till att besiktiga den före värdering och försäljning så att köparen kan känna sig trygg.

Måla väggar

• Fräscha upp väggarna är ett enkelt och effektivt sätt att höja värdet i hemmet. Genom att måla med en ljus kulör på väggarna, kan du få en värdökning på upp tll 5 procent.

 Första intrycket är jätteviktigt när det kommer till att få en känsla för bostaden. Måla den i en ljus kulör för att skapa mycket rymd och sätt upp en spegel som förhöjer intrycket av yta ytterligare.

Driftkostnader

• Genom att sänka sina energikostnader får huset en lägre driftskostnad, vilket gynnar bokalkylen för köparen. Om du värdera din bostad genom oss så hjälper vi dig sänka dina energikostnader. Läs mer här. 

Byt ut gammal inredning

Glöm inte bort detaljerna som är viktiga för helheten. Byt ut bänkskivor, handtag och köksbeslag. Byt gärna ut gammalt kakel mellan diskbänk och väggskåp.

BLI KONTAKTAD AV EN MÄKLARE

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen